"Коритися Заходу стане зрадою". Президент Ірану закликав мусульман об'єднатися проти США

"Коритися Заходу стане зрадою". Президент Ірану закликав мусульман об'єднатися проти США

Фото: Reuters

В Ірані незадоволені американськими санкціями.

Президент Ірану Хасан Рухані закликав мусульман у всьому світі об'єднатися проти Сполучених Штатів, замість того, щоб "розгортати червоні килими для злочинців", пише у суботу. 24 листопада, Reuters.

Вашингтон у травні запровадив санкції проти Тегерана після того, як президент Дональд Трамп вийшов з міжнародної ядерної угоди з Іраном 2015 року, за якою вони були скасовані.

"Коритися Заходу на чолі з Америкою стане зрадою нашої релігії і майбутніх поколінь цього регіону", - заявив Рухані на міжнародній конференції з ісламської єдності в Тегерані в прямому ефірі на державному телебаченні.

"У нас є вибір: або розгортати червоні килими для злочинців, або жорстко виступати проти несправедливості і залишатися вірними нашому пророку, нашому Корану і нашому ісламу", - додав він, виразно згадавши про Саудівську Аравію та інші держави Перської затоки, які мають тісні зв'язки з Вашингтоном.

Іран та Саудівська Аравія є регіональними суперниками та підтримали протиборчі сторони у конфліктах у Сирії, Ємені та різні політичні фракції в Іраку та Лівані.

"Ми готові захищати інтереси саудівського народу від тероризму, агресії та наддержав... і ми не вимагаємо 450 мільярдів доларів, щоб це зробити", - сказав Рухані, посилаючись на контракти Саудівської Аравії з США.

Нагадаємо, на початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, котрі, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми.

У США проти Ірану запровадили найжорсткіші за всю історію санкції

У США проти Ірану запровадили найжорсткіші за всю історію санкції

Повʼязані теми:

Наступна публікація