Король Таїланду позбавив свою фаворитку всіх титулів через її намагання піднятися до рівня королеви

Король Таїланду позбавив свою фаворитку всіх титулів через її намагання піднятися до рівня королеви

Фото: Associated Press

Її дії назвали неповагою до милості його величності.

Король Таїланду Маха Ваджіралонгкорн позбавив свою 34-річну фаворитку усіх титулів за "нелояльність" та явну "амбіцію" відповідати рівню королеви.

Про це йдеться в офіційній заяві королівського двору, передає AFP.

Колишня охоронець короля  Сінінат Вонгваджірапакді у липні отримала звання королівського консорта (дружина монарха без статусу королеви). За два місяці до того король одружився з начальницею служби своєї охорони Сутхідою Тіджай, яка і отримала офіційний статус королеви. Вона стала четвертою дружиною  67-річного монарха.

Сінінат, кваліфікована льотчиця і колишня санітарка армії, була першою жінкою, яка отримала титул консорта за майже століття. Але вже через три місяці її позбавили цього звання через "нелояльність до короля", а також за "дії, спрямовані проти призначення королеви" Сутхіди. 

У заяві королівського двору йдеться, що Сінінат "не виявляє честі королю і не розуміє королівської традиції ... її дії полягають у вигоді для себе", і що вона намагалася підняти своє становище так само, як королева Сутхіда.

Її поведінка "вважається неповагою до милості Його Величності... і спричинила розбіжності серед придворних і непорозуміння серед людей", додається в заяві.

Раніше повідомлялося, що сестра короля Таїланду Убол Ратана вирішила балотуватися на посаду прем'єр-міністра країни, однак проти цього виступив таїландський монарх Вачіралонгкорн. Король Таїланду у своїй заяві називає бажання його сестри "у вищій мірі неналежним", тому що, за його словами, участь високопоставлених членів королівської сім'ї в політиці порушує національні традиції, звичаї та культуру. 

7-кілограмова золота корона і свята вода: у Таїланді коронували нового монарха

7-кілограмова золота корона і свята вода: у Таїланді коронували нового монарха

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація