Королівський флот Британії супроводжував російський есмінець уздовж Ла-Маншу

Королівський флот Британії супроводжував російський есмінець уздовж Ла-Маншу

Фото: wikipedia.org

Російський есмінець повертався із Середземного моря, де його супроводжували інші кораблі НАТО.

Королівський флот Великобританії супроводжував російський корабель, що пропливав через британські води. Про це повідомляє Sky News.

Корабель Її Величності "Сазерленд" залишив свою базу в Девонпорті, що в Плімуті, щоб проконтролювати проходження російського есмінця "Віце-адмірал Кулаков" уздовж Ла-Маншу.

Повідомляється, що російський есмінець повертався з проведених операцій у східній частині Середземного моря, де його супроводжували інші кораблі НАТО.

За словами моряків королівського флоту, вони спостерігали за російським есмінцем у бінокль та використовували радар, щоб визначити його швидкість і курс. За допомогою скоординованого реагування між Королівським флотом та їхніми партнерами з НАТО ведеться постійний моніторинг "Віце-адмірала Кулакова".

"Транзит російських кораблів з Середземного моря до їхніх північних портів не є чимось незвичайним, але Королівський флот готовий у будь-який час захистити британські територіальні води", - сказав командир корабля "Сазерленд" Тріш Кона.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Борис Джонсон заявив, що Великобританія готова бути жорсткою з Росією. Він закликав дотримуватись політики санкцій проти РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація