Коронавірус: кількість інфікованих у світі станом на 7 квітня

Коронавірус: кількість інфікованих у світі станом на 7 квітня

Станом на 7 квітня у світі зафіксовано понад 1,3 млн інфікованих коронавірусом та понад 75 тис. летальних випадків.

Кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на вівторок, 7 квітня, понад 1,3 млн осіб. Згідно з даними університету Джона Гопкінса, понад 75 тис. хворих померло. Наразі відомо, що понад 268 тис. осіб змогли подолати недугу. 

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу у світі.

Географія поширення коронавірусу 

Лідер за поширенням коронавірусу в світі - це Сполучені Штати Америки. Там наразі понад 388 тис. інфікованих, майже 11 тис. загиблих і понад 19 тис. видужалих. 

Натомість у Європі на першому місці - Іспанія. У країні понад 136 тис. заражених, понад 13,3 тис. летальних випадків і понад 40 тис. осіб змогли подолати недугу. 

Детальніше про ситуацію з поширенням коронавірусу в світі в інфографіці: 

Фото: ТСН.ua

Пандемія коронавірусу в Європі 

ІТАЛІЯ 

Кількість смертей від пандемії в Італії досягла 16523. За добу зафіксована загибель 636 пацієнтів, число інфікованих- 132 547.

ІСПАНІЯ 

За останню добу в країні кількість померлих від коронавірусу знову збільшилася аж на 743 людини, що є першим зростанням після чотирьох днів спаду. Для порівняння, в попередній день від COVID-19 загинули 637 осіб. 

НІМЕЧЧИНА

Обмеження, запроваджені з метою стримування поширення коронавірусної інфекції, у будь-якому разі зберігатимуться до 19 квітня. У Берліні розширили велосипедні доріжки, щоб можна було дотримуватись рекомендованої на період карантину дистанції у два метри.

ФРАНЦІЯ

Французька поліція ввела цифрове дозвіл на пересування по вулицях. Щоб протестувати якомога більше людей, відкрили мобільні пункти, де можна здати аналіз, не виходячи з машини. Раніше таку практику почали застосовувати у Німеччині.

ДАНІЯ 

У країні планують поступово скасовувати карантинні заходи у зв'язку із уповільненням пандемії нового коронавірусу COVID-19. Від 15 квітня в країні можуть знову відкритися дитячі садки та початкові школи.

ЧЕХІЯ 

Влада країни від 7 квітня вирішила послабити карантинні заходи. Відтепер можна буде займатися спортом на природі без масок, проте все ще необхідно зберігати дистанцію не менше двох метрів. 9 квітня відкриються магазини для хобі і рукоділля, ремонт велосипедів, господарські магазини.

РОСІЯ 

За останню добу в РФ зафіксували 1154 нові випадки коронавірусу у 43 регіонах, а також 11 смертей. Серед нових випадків COVID-19, 697 – зареєстрований у Москві.

БІЛОРУСЬ

Президент країни Олександр Лукашенко заявив, що в них немає катастрофи з коронавірусом і пообіцяв, що "сам піде лікувати людей.

РУМУНІЯ

У пологовому будинку у місті Тімішоара на заході країни у десяти немовлят виявили коронавірус, хоча аналізи, які здали матері цих дітей, показали негативні результати. Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу у Румунії досягла 4417.

ГРЕЦІЯ 

Лікарі госпіталів влаштували акції протесту, на яких вимагають від уряду найняти додатковий медичний персонал та використовувати більше ресурсів приватного сектору задля боротьби з коронавіруслм.

Пандемія коронавірусу в Америці 

СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ 

У США пік коронавірусної інфекції прогнозують через тиждень. Епіцентром стане Нью-Йорк, куди американський лідер направив тисячу військових і медиків. Загалом у штаті Нью-Йорк вже понад 130 тисяч випадків інфікування коронавірусом, і до лікування пацієнтів з COVID-19 стали лікарі всіх можливих профілів – від педіатрів до психіатрів.

Дослідники з Медичної школи Університету Пітсбурга розробили вакцину, що може бути ефективною від Covid-19. Вона вже показала перспективні результати протягом випробування на тваринах. 

Пандемія коронавірусу в Азії

ІЗРАЇЛЬ 

У період єврейського Великодня - свята Песах - в Ізраїлі діятиме жорсткий карантин. У період від 16:00 вівторка до 07:00 п'ятниці усі поїздки між населеними пунктами будуть заборонені. Також від 18:00 середи до 07:00 четверга усі громадяни повинні залишатися вдома. 

ЯПОНІЯ

Японія вводить надзвичайний стан, щоб подолати стрімке розповсюдження епідемії коронавірусу. Надзвичайний стан стартує опівночі того ж дня в семи найбільших містах країни: Токіо, Канагаві, Сайтамі, Чібі, Осаці, Хіого та Фукуоці.

ПІВДЕННА КОРЕЯ

У країні зафіксовано ще 47 випадків нової коронавірусної інфекції. Вже другий день поспіль фіксують один із найнижчих від початку пандемії денний приріст. Померло шість осіб. 

У країні знайшли спосіб, як задовольнити духовні потреби вірян, не порушуючи карантину. Службу проводять просто неба, на подвір’ї перед церквою. Усі мають залишатися в машинах. Проповідь пастор читає через гучномовець. 

КИТАЙ 

Материковий Китай повідомив про ще 32 інфікованих COVID-19. Окремо в КНР прозвітували про ще 30 безсимптомних випадків. 

КАМБОДЖА 

У країні заборонити експорт рису та риби, щоб переконатись у відсутності місцевих нестач основних продуктів під час кризи коронавірусу.

Пандемія коронавірусу в Африці

ПАР

Подружнє життя пари з Південної Африки почалося із затримання їх поліцією разом з усіма присутніми гостями під час їхнього весілля. Пара вирішила, попри заборону на масові зібрання через коронавірус, влаштувати свято. Тепер на них, а заразом і на всіх 50 гостей і навіть пастора, який проводив церемонію, чекає суд. 

КЕНІЯ

Кенія посилила обмеження на боротьбу з коронавірусом. Влада країни оголосила про заборону на поїздки до та із столиці міста Найробі, порту Момбаса та двох графств. Закритий рух залізничним, автомобільним і повітряним транспортом. Також у країні діє комендантська година. 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Коронавірус у світі: в Італії та Іспанії фіксують зниження кількості нових випадків зараження

Коронавірус у світі: в Італії та Іспанії фіксують зниження кількості нових випадків зараження

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація