Коронавірус у світі 8 квітня: найгірша статистика в Іспанії, США та Британії

Дата публікації
Перегляди
26к
Час на прочитання
5 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Коронавірус у світі 8 квітня: найгірша статистика в Іспанії, США та Британії

Фото: Associated Press

Станом на 8 квітня у світі зафіксовано понад 1,44 млн інфікованих коронавірусом та понад 83 тис. летальних випадків.

Кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на середу, 8 квітня, понад 1,44 млн осіб. Згідно з даними університету Джона Гопкінса, понад 83 тис. хворих померло. Наразі відомо, що 307 тис. осіб змогли подолати недугу. 

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу у світі.

Географія поширення коронавірусу 

Лідером за поширенням коронавірусу в світі стали Сполучені Штати Америки. Там наразі майже 400 тис. інфікованих, понад 12,8 тис. загиблих і понад 22,5 тис. видужалих. 

У Європі на першому місці - Іспанія. У країні майже 147 тис. заражених, понад 14,5 тис. смертей і понад 42 тис. осіб змогли подолати недугу. 

Детальніше про ситуацію з поширенням коронавірусу в світі в інфографіці: 

Фото: ТСН.ua

Пандемія коронавірусу в Європі 

ІСПАНІЯ 

В Іспанії знову збільшується кількість смертей від коронавірус. упродовж доби зафіксовано 757 смертей від коронавірусу, що свідчить про новий ріст, але порівняно невеликий. 

НІМЕЧЧИНА

До країни привозять на лікування хворих на коронавірус іноземців із сусідніх країн. Наразі у німецьких медичних закладах лікуються 130 французьких пацієнтів, 24 хворих із Нідерланів та 44 - з Італії. Очікують прибуття ще 60 європейських хворих.

Крім того, у країні презентували новий мобільний додаток Corona-Datenspende, призначений для збору даних щодо поширення коронавірусу на території Німеччини. 

ФРАНЦІЯ

Країна карантин не послаблює. У французькому МОЗ вважають, що пік пандемії у країни ще не досягнутий. У Парижі заборонили пробіжки та інші заняття спортом у денний час: від 10 ранку до 7 вечора, коли на вулицях особливо багато людей. 

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ

У країні минулий день назвали "найтемнішим" в історії країни: кількість летальних випадків від коронавірусу зросла майже удвічі - до 854 летальних випадки на добу. Наразі зафіксовано понад шість тисяч смертей.

Інфікований коронавірусом прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів другу ніч у реанімації лондонської лікарні "Сент-Томас" і перебуває у стабільному стані.

РОСІЯ 

Кількість виявлених за добу інфікувань коронавірусом склало 1175 осіб у 56 регіонах країни. Загальна кількість росіян з позитивним результатом тестів на COVID-19 перевищила 8,6 тис. осіб. Найбільше хворих у Москві, Московській області, а також у Санкт-Петербурзі. Померли понад 60 людей

БІЛОРУСЬ

У Білорусі зареєстровано 1066 випадків інфікування громадян коронавірусом. У більшої частини пацієнтів захворювання перебігає в легкій або середній формі. 33 пацієнти потребують підтримки апарату штучної вентиляції легень.

Пандемія коронавірусу в Америці 

СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ 

Відомий американський кантрі-виконавець Джон Прайн помер від коронавірусу. Артист пішов з життя у 73 роки.

Засновник Twitter Джек Дорсі жертвує приблизно 28% свого статку до фонду Start Small для глобальної боротьби з новим коронавірусом. 

Хоч США лідирують за поширенням коронавірусу, за словами віцепрезидента Майка Пенса, у найбільших містах країни, де склалася критична ситуація з інфікуванням, з’явилися ознаки поліпшення. Своєю чергою, президент Дональд Трамп заявив, що Штати випробовують десять препаратів для лікування недуги.

Крім того, працівникам оперативної групи з питань коронавірусу в Білому домі наказали працювати віддалено, адже коронавірус виявили в одного з федеральних службовців

БРАЗИЛІЯ 

Школи самби в Ріо-де-Жанейро, які зазвичай шиють костюми для карнавалу, перекваліфікувалися на період карантину - шиють засоби захисту для медичних працівників. Команда щодня шиє близько 450 костюмів.

МЕКСИКА

Мексиканські музиканти заграли для лікарів та пацієнтів, які борються з коронавірусом. Так вирішили не лише віддячити їм за зусилля та мужність, а й підняти настрій. Міні-концерт музики Маріачі - так їх називають самі мексиканці - влаштували просто перед одним зі шпиталів у Мехіко. 

Пандемія коронавірусу в Азії

КИТАЙ 

Китайська влада зняла запроваджену два місяці тому заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом COVID-19. У перші години після закінчення карантину близько 65 тис. осіб виїхали з міста. З Уханя їхали потягами і автомобілями, а також вилітали літаками.

Материковий Китай повідомив про 62 інфікованих COVID-19, які виявили упродовж минулої добти. За добу від ускладнень померли двоє пацієнтів, повідомляє комісія з охорони здоров'я Китаю. 

ІЗРАЇЛЬ 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу здав ще один тест на наявність нового типу коронавірусу COVID-19. Результати першого були негативні. Сьогодні у прем'єра завершується двотижневий карантин, на який він пішов після того, як його помічниця підхопила коронавірус.

ПІВДЕННА КОРЕЯ

Країна повідомила про ще 53 випадки коронавірусної інфекції. Упродовж дои від ускладнень COVID-19 загинули вісім пацієнтів. У попередні два дні у Південній Кореї фіксували одні з найнижчих від початку пандемії добові показники. 

Пандемія коронавірусу в Африці

ПАР

Через зростання кількості хворих на коронавірус країна може зіткнутися із нестачею медиків, а також засобів захисту. Упродовж останніх кількох днів в одній з лікарень країни у 66 осіб підтвердили хворобу. Серед хворих 44 медики. 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Читайте також про те, як розвивається ситуація із поширенням коронавірусу в Україні:

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Чи можливо повторно захворіти на коронавірус

Чи можливо повторно захворіти на коронавірус
Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація