Коронавірус у світі: Італія послаблює карантин, а в США і Бразилії політичні "розбірки" влади

Коронавірус у світі: Італія послаблює карантин, а в США і Бразилії політичні "розбірки" влади

Фото: Associated Press

Франція і Велика Британія вирішили подовжити карантин

Світова статистика інфікованих коронавірусом впритул наблизилася до позначки у два мільйони. Померли майже 120 тисяч людей, а 453 тисячі вже побороли хворобу. Деякі з країн Європи відсьогодні послаблюють карантин, скасувати обмеження у Сполучених Штатах хоче і Дональд Трамп, йдеться в ТСН.12.00.

Від сьогодні у Італії відкривають свої двері невеликі крамниці. Відновлення роботи книжкових, магазинів канцтоварів та дитячого одягу - це лише перші кроки. Кількість нових випадків зараження впала, тож італійська влада обіцяє подумати, як далі пом'якшити карантин.

В Австрії зі зняттям обмежень більш обережні - до відкритих від сьогодні крамниць запускатимуть обмежену кількість покупців, які мають носити маски та дотримуватися дистанції. А от в Іспанії ще напередодні відновили роботу частини заводів і туди вийшли вже мільйони працівників.

Швидке послаблення карантину у світі може призвести до збільшення кількості хворих, застерігають у Всесвітній організації охорони здоров'я. Темпи поширення хвороби у них сповільнюються вже 5 день поспіль, кажуть у Франції, то попри це, карантин влада країни вирішила подовжити до 11 травня. До того часу, каже президент Макрон, в країні зможуть перевірити кожного, хто має симптоми. «Починаючи з 11 травня ми поступово відкриватимемо дитсадочки, початкову, середню та вищу школи - це для мене пріоритет», - заявив Макрон.

Вже цього тижня про подовження карантину оголосить і британська влада, про такі плани уряду повідомляють ЗМІ. В ізоляції британцям бути ще три тижні.

Тоді, як у Китаї, де минулого тижня завершився карантин в епіцентрі зараження, провінції Хубей, фіксують нові випадки захворювання. За останню добу 89 заражених - більшість з яких прибула з сусідньої з Росією провінції.

Тим часом, десятки медиків вийшли на протест у мексиканській столиці. Закликають владу надати більше захисних засобів, бо в країні вже більше 5 тисяч інфікованих, і це кількість зростає. «Як мої колеги мають дотримуватися протоколів, якщо у них немає найнеобхіднішого обладнання - навіть масок?» - обурюються мітингувальники.

Останні подробиці про пандемію: у Європі послаблюють карантин

Останні подробиці про пандемію: у Європі послаблюють карантин

А от у Бразилії через коронавірус спалахнув політичний скандал - міністр охорони здоров'я публічно розкритикував президента, котрий сумнівається у необхідності тримати дистанцію. Лідер країни збиває з пантелику 210 мільйонів громадян, переконує міністр. У країні, де лише офіційно майже 24 тисячі заражених, ізолюють лише літніх і людей з групи ризику - медики ці заходи називають неефективними і прогнозують катастрофу вже найближчим часом.

Вчергове у боротьбі з карантином відзначився й американський президент - Трамп заявив, скасує обмеження одноосібно, бо влада глави держави, каже, "абсолютна". Цього тижня у Штатах чекають на епідемії, вже нині у країні 587 тисяч заражених. І наміри Трампа відмовлятися од обмежень можуть призвести до конфлікту між Білим домом і губернаторами штатів, бо саме регіони, за американськими законами, мають вирішувати долю карантину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація