Коронавірус в Італії забрав понад 7 тисяч життів: лише за останню добу померли 683 людини

Коронавірус в Італії забрав понад 7 тисяч життів: лише за останню добу померли 683 людини

Фото: Associated Press

Загальна кількість інфікованих наближується до показнику Китаю

Протягом доби в Італії від коронавірусу померли 683 людини. Коронавірус забрав 7503 життя у країні.

Про це 25 березня повідомляє Департамент цивільного захисту.

У звіті зазначають, що загальна кількість інфікованих коронавірусом складає 74 386 — це на 5 210 осіб більше, ніж за попередню добу. Число інфікованих [зараз] становить 57521. За останню добу вилікувалися 1036 пацієнтів, загалом 9362.

З інфікованих більше половини лікуються вдома, майже 3,5 тис. пацієнтів перебувають в реанімації. Спостерігається невелике зниження темпів поширення інфекції: за останню добу приріст склав 3491 новий випадок після 3612 напередодні і 3780 двома днями раніше.

Нагадаємо, пік смертності від коронавірусу в Італії припав на 21 березня. Тоді за добу померли 793 людини.

Спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Обійшли Китай за кількістю жертв: в Італії від коронавірусу загинули вже понад 3400 людей

Обійшли Китай за кількістю жертв: в Італії від коронавірусу загинули вже понад 3400 людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація