Коронавірус загрожує виробникам електрокарів: продажі Tesla можуть впасти на 30% вже в першому кварталі

Коронавірус загрожує виробникам електрокарів: продажі Tesla можуть впасти на 30% вже в першому кварталі

Фото: Associated Press

Tesla може зазнати падіння продажів на 30% вже у першому кварталі 2020 року.

Через пандемію коронавірусу у світі зменшуються продажі автомобілів. Значного удару зазнає індустрія, що спеціалізується на електричних транспортних засобах та тих, що використовують відновлювальні джерела енергії, на кшталт Tesla. 

Про це пише Inverse

Через кризу деякі найбільші споживачі електрокарів у світі послаблюють норми викидів, щоб полегшити навантаження на виробників автомобілів. Це може допомогти автомобільним компаніям, але буде невдалим поворотом подій для кліматичних та електричних автомобільних компаній на кшталт Tesla.

Так, Китай розглядає можливість зменшення квот на те, скільки електрокарів виробники повинні створювати щороку. Країна також розглядає можливість призупинити обмеження викидів на шість місяців, щоб виробники автомобілів могли витримати очікуване падіння продажів на 10 відсотків у першій половині 2020 року.

Наразі Китай намагається скоротити викиди парникових газів, щоб боротися з кліматичними змінами, тож зміна стандартів може негативно позначитися на цьому. 

Адміністрація Трампа також нещодавно повідомила про намір скасувати запроваджені за часів Обами норми пального (хоч це було частиною програми ще до пандемії коронавірусу). 

Як зазначають експерти галузі, протягом багатьох років електрокари повільно набирали популярність, а цей рік мав стати рекордним за кількістю продажів. Проте через пандемію коронавірусу продаж автомобілів, ймовірно, зменшиться щонайменше на мільйон транспортних засобів у 2020 році.  Вже у квітні продажі будуть удвічі меншими, ніж планувалося. 

Проблему для індустрії електрокарів становлять також й ціни на газ. Ціна бареля нафти наразі становить трохи більше 20 доларів через надлишок видобутку у Росії та Саудівській Аравії. Через це попит на електрокари може суттєво знизитися, що може негативно позначитися на компаніях на кшталт Tesla. 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація