"Кожний день складніший за попередній": у Нью-Йорку фіксують рекордну смертність від коронавірусу

"Кожний день складніший за попередній": у Нью-Йорку фіксують рекордну смертність від коронавірусу

Епіцентром пандемії коронавірусу стали США.

Епіцентр пандемії коронавірусу стали Сполучені Штати Америки. Найскладніша ситуація в Нью-Йорку, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Американський лікар Келвін Сан показав, як збирається на роботу: одягає захисні окуляри, респіратор, костюм. На Нью-Йорк припадає майже половина усіх смертельних випадків у США, а кількість хворих у мегаполісі більше ніж у всій Італії – понад 150 тисяч випадків.

"Кожний день у нас поки що складніший за попередній. Вірус вбиває людей таким чином, що це не піддається прогнозам", - каже Келвін Сан.

Американські лікарі на основі знімків легень одного з перших у країні пацієнтів створили анімацію. Усе, що фарбоване жовтим кольором, вражене коронавірусом.

"Це ніяк не можна порівняти зі сезонним грипом або типовими пневмоніями. Тоді зазвичай вражається якась частина, сегмент однієї легені. У цьому випадку, ви можете бачити, що вражені не тільки обидві легені одночасно, але й вражені у різних місцях. Тобто це такий потужний і масований удар", - каже лікар Кіт Мортман.

Епіцентр коронавірусної пандемії змістився у Сполучені Штати

Епіцентр коронавірусної пандемії змістився у Сполучені Штати

У Великій Британії за минулу добу померли 938 людей – найбільше від початку епідемії. Загалом у королівстві 60 тисяч випадків. На тлі пандемії Велика Британія мобілізує волонтерів та просить повернутись на роботу колишніх медиків. Відгукнулись кілька десятків тисяч лікарів. Для їхніх дітей працюють спеціальні садочки та школи.

Франція переживає найскладніші від початку епідемії дні: кількість хворих майже 113 тисяч і понад десять тисяч померлих. Французьких пацієнтів приймають у клініках сусідньої Німеччини. За однакової кількості інфікованих, кількість померлих у Німеччині в рази нижча.

З дня у день поліпшується ситуація в Італії. За добу одужала рекордна кількість людей понад дві тисяч. Тамтешня влада каже, що подіяв суворий карантин. Гліб Бітюков – медбрат, член групи українських фахівців, які минулого тижня полетіли в Італію каже, що можливість вчитись і не повторювати італійських помилок в Україні – важлива, але ресурси не порівняти.

"З обладнанням практично немає проблем. Найбільша проблема - це був персонал. Якщо порівнювати нас і цю лікарню, де я, то різниця шалена, бо тут є все. Захисних засобів у нас нема жодних", - каже він.

В Італії припускають, що уже наприкінці квітня зможуть послабити карантин. Зняти частину обмежень після Великодня готуються в Австрії та Німеччині. Водночас Європейська агенція з моніторингу захворювань закликає не поспішати, адже попри поліпшення в окремих країнах, загалом Європа ще не дійшла до піку епідемії.

Кореспондентка ТСН Катерина Трефуненко.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація