Кремль повинен заплатити за вторгнення в Україну - глава МЗС Норвегії

Кремль повинен заплатити за вторгнення в Україну - глава МЗС Норвегії

За словами Борге Бренде, Норвегія залишається відданою політиці санкцій для відновлення суверенітету України / Фото: borgebrende/Twitter

Норвегія повністю підтримує політику впливу ЄС на Росію.

Норвегія підтримує територіальну цілісність України і залишається відданою політиці санкцій для відновлення її суверенітету.

Про це заявив глава МЗС Норвегії Борге Бренде.

"Що стосується збереження територіальної цілісності відповідно до міжнародного права, ми повністю підтримуємо ці принципи і ніколи не відступаємо від них", - сказав він і додав, що Норвегія засуджує порушення територіальної цілісності та кордонів інших країн.

Також Бренде зазначив, що в цьому контексті Норвегія і розглядає санкції, які були введені. "Вперше після Другої світової війни ми опинилися в ситуації, коли одна із європейських країн не просто порушила кордон іншої країни, а забрала частину іншої держави. Це цілком неприйнятно і за це потрібно заплатити свою ціну", - наголосив глава МЗС.

За його словами, тому Норвегія повністю підтримує політику впливу ЄС на Росію.

Нагадаємо, Норвегія заморозила політичне співробітництво з РФ через її агресію в Україні. МЗС Норвегії зажадало пояснень у Росії, чому віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, незважаючи на санкції, поїхав у Європу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація