"Крим не наш". Блогер показав, як у Москві кримчанам не продають телефони в кредит

"Крим не наш". Блогер показав, як у Москві кримчанам не продають телефони в кредит

Фото: pixabay.com

Росіянка з кримською пропискою хотіла придбати в кредит телефон, але їй скрізь відмовляли.

Громадянка Росії з кримською пропискою (місто Ялта) пройшлася магазинами Москви, намагаючись придбати телефон у кредит, однак, їй скрізь відмовляли.

Це випливає з відео, яке нещодавно опублікував у Мережі блогер під ніком "Сергій Володимирович" і яке було зняте цьогоріч у лютому.

На початку відео блогер зазначив, що телефон намагалася купити його знайома.

Примітно, що кожний із магазинів, до яких навідувалася жінка, мав по кілька банків-партнерів, утім, керівництво жодного з них не дозволило продавати товар у кредит росіянам із кримською пропискою.

Серед цих банків, як чути у відео, зокрема, "Ренесанс Кредит". Перші кілька консультантів магазинів техніки пояснили таку позицію забороною або обмеженнями, які наклали банки. 

Однак, деінде заявили, що "Республіка Крим" просто не занесена до бази даних російських банків, адже він не є російським.

На запитання росіянки з кримською пропискою "Крим ще не наш?" деякі консультанти відповідали: "Виходить, що ні".

Відзначимо, що в ніч проти 27 лютого 2014 року російські спецпризначенці захопили й блокували Верховну Раду Криму та Раду Міністрів Криму. Так зване "ополчення Криму" за підтримки російських військових захопило інші адміністративні будівлі, аеропорти у Сімферополі та Севастополі, установи зв'язку та ЗМІ.

На їхню вимогу тоді до парламенту Криму прийшла частина депутатів, вони проголосували за проведення референдуму про розширення автономії Криму 25 травня 2014 — саме в день президентських виборів в Україні.

Загалом від кінця лютого до початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків проводили агресивну окупацію півострова.

Нагадаємо, в окупованому росіянами Сімферополі активісти Українського культурного центру поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку під наглядом силовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація