Крим є частиною України: США засудили зведення Росією Керченського мосту

Крим є частиною України: США засудили зведення Росією Керченського мосту

Фото: Reuters

Міст являє собою не лише спробу Росії закріпити незаконне захоплення та окупацію Криму, - заявили у Держдепі.

Офіційний Вашингтон засудив зведення РФ та часткове відкриття мосту через Керченську протоку в Крим, наголосивши, що це не було погоджено з Урядом України.

Про це заявила речниця Державного департаменту США Гізер Науерт, - пише Укрінформ.

"Міст являє собою не лише спробу Росії закріпити незаконне захоплення та окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству, обмежуючи розміри кораблів, які можуть проходити через Керченську протоку", - наголосила Науерт.

У окремій заяві, оприлюдненій у вівторок Держдепартаментом США, з цього приводу підкреслюється: "Крим є частиною України. Будівництво Росією мосту є нагадуванням про постійне бажання РФ йти наперекір міжнародному праву".

Росіяни в Криму відкрили наполовину готовий Керченський міст

Росіяни в Криму відкрили наполовину готовий Керченський міст

У Держдепі нагадали, що Сполучені Штати запровадили санкції проти численних осіб та організацій, причетні до цього проекту.

"Ці санкції, а також ті, що були пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - наголошується в заяві.

"Ми знову підтверджуємо нашу прихильність суверенітету й територіальній цілісності України та нагадуємо про висловлення цієї прихильності міжнародним співтовариством у Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262", - резюмували в Державному департаменті США.

Раніше президент Росії Володимир Путін особисто взяв участь у відкритті мосту до анексованого Криму.

У міністерстві транспорту РФ заявляли, що  забезпечать відкриття автомобільного руху по споруджуваному Керченському мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів - до 2019-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація