Кривава бійня за Ідліб. Bloomberg переконує, що Туреччина просить у США комплекси Patriot

Кривава бійня за Ідліб. Bloomberg переконує, що Туреччина просить у США комплекси Patriot

Фото: Associated Press

Анкара може викоритстати американську зброю в Сирії.

Туреччина запросила у США два зенітних ракетних комплекси Patriot.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, "Туреччина попросила США розгорнути два комплексу протиракетної оборони Patriot на південному кордоні, щоб мати можливість наносити удари в разі будь-яких атак в майбутньому з боку сирійських військ за підтримки російської авіації".

У публікації йдеться, що Туреччина "могла б застосовувати винищувачі-бомбардувальники F-16 для нанесення ударів по силах президента Сирії Башара Асадам в Ідлібі", якщо комплекси Patriot розгорнуть в прикордонному районі.

Bloomberg додає нібито-то Анкара розраховує, що застосовувати зазначені комплекси Patriot будуть американські військові. Запит турецької сторони було передано минулого тижня спецпредставникові США по Сирії Джеймсу Джеффрі. Вашингтон поки не дав відповіді. У матеріалі наголошується, що Туреччина "має намір дати відсіч" сирійським силам в провінції Ідліб до кінця поточного місяця, "навіть якщо ціною цього буде напруженість у відносинах з Росією в сферах туризму і торгівлі".

Нагадаємо, в Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за Ідліб". З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над провінцією. ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому "пішла по швах" дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи.

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація