Криваві вибори у Венесуелі: група поліцейських постраждала внаслідок вибуху у Каракасі

Один кандидат у скандальні Установчі збори був вбитий.

У неділю, 30 липня, у Венесуелі по всій країні протестувальники заблокували дороги і влаштували сутички з поліцією через вибори в Установчі збори, які мають змінити конституцію країни.

Зокрема, під час акції протесту у столиці Венесуели Каракасі внаслідок вибуху постраждала група поліцейських. Очевидці повідомляють про вісім поліцейських мотоциклів, які лежали на головній вулиці міста, передає Reuters.

Символ венесуельського Майдану жорстоко поранений під час антиурядових протестів

Символ венесуельського Майдану жорстоко поранений під час антиурядових протестів

Влада підтвердила три смертельні випадки протягом вихідних, включаючи вбивство кандидата в Установчі збори під час грабежу, хоча опозиційні політики заявили, що втрати були набагато вищими.

Опозиція бойкотує те, що вона називає фальсифікованими виборами. Критики президента Венесуели Ніколаса Мадуро кажуть, що Установчі збори дозволить йому розпустити опозиційний до нього Конгрес, відкласти майбутні вибори та переписати виборчі правила, щоб не дозволити соціалістам бути виключеними з влади.

Опозиція пообіцяла подвоїти своє протистояння, а президент США Дональд Трамп пообіцяв більш широкі економічні санкції проти Венесуели після голосування, що передбачає загострення кризи в багатій на нафту країні.

Нагадаємо, 30 липня президент Венесуели Ніколас Мадуро збирається провести референдум, на якому мають обрати Установчі збори для внесення змін до конституції країни.

Опозиція рішуче виступає проти цього референдуму, адже вважає, що "це заб'є останній цвях у домовину венесуельської демократії". Для протидії цьому опозиціонери 16 липня провели свій рекомендаційний референдум, щоб дізнатися, скільки людей проголосують проти планів Мадуро.

Під час опозиційного референдуму у країні сталася кривава стрілянина.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація