Кубу вперше за майже 60 років очолить людина не із прізвищем Кастро

Кубу вперше за майже 60 років очолить людина не із прізвищем Кастро

Мігель Діас-Канель - єдиний кандидат на посаду президента Куби. / Фото: Reuters

Офіційно ім'я нового глави держави має бути оголошене 19 квітня.

Кубинський парламент у середу, 18 квітня, офіційно висунув на посаду президента Мігеля Діаса-Канеля. Він єдиний претендент на цю посаду.

Офіційно ім'я нового глави держави, за даними кубинських ЗМІ, має бути оголошене 19 квітня. Наразі він є першим заступником голови Держради, членом політбюро Комуністичної партії Куби.

57-річний Мігель Діас-Канель змінить чинного голову Державної ради Куби (найвища посада в країні) Рауля Кастро. Згідно із конституцією, його повноваження закінчились ще два місяці тому. Але він залишить свою посаду лише зараз через "екстрені обставини" у зв'язку з наслідками урагану "Ірма" на острові у вересні 2017 року.

Мігель Діас-Канель стане першою з 1959 року особою на чолі Куби, яка не носитиме прізвища Кастро. Після того, як країна позбавилася американського протекторату, її очолив Фідель Кастро. Після того, як він серйозно захворів у 2006 році, виконувачем обов'язків голови Державної ради та уряду став його молодший брат Рауль. У 2008 році Рауль Кастро був офіційно затверджений главою держави. Очікується, що він залишиться на чолі Комуністичної партії країни після того, як залишить посаду голови Державної ради та уряду.

Мільйон людей зібралися у центрі Гавани, аби попрощатися з Фіделем Кастро

Мільйон людей зібралися у центрі Гавани, аби попрощатися з Фіделем Кастро

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація