Курди повідомили про загибель десяти людей внаслідок бомбардувань Туреччини, серед них - дитина

Курди повідомили про загибель десяти людей внаслідок бомбардувань Туреччини, серед них - дитина

Фото: Reuters

Анкара стверджує, що всі жертви з боку курдів - бійці.

Унаслідок бомбардувань авіацією турецької армії позицій курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) в районі Афрін у Сирії загинули десятеро людей, з яких семеро - цивільні. Про це ввечері в суботу, 20 січня, заявив речник YPG Біруск Хасакех, повідомляє DW.

За його словами, серед загиблих - восьмирічний хлопчик, а також троє бійців YPG, з яких дві жінки. У курдській партії "Демократичний союз" (PYD) напередодні заявили про 25 поранених цивільних внаслідок бомбардувань. Анкара також повідомляє про жертви з боку курдів, утім стверджує, що всі вони - курдські бійці, а не цивільні, передає агентство AFP.

Тим часом у Туреччині заявили про обстріл з боку курдів уранці в неділю, 21 січня, прикордонної турецької провінції Кіліс, повідомляє державна турецька інформагенція Anadolu. Як стверджує губернатор провінції, три ракети влучили в будинки, одна людина легко поранена.

Нагадаємо, Туреччина напередодні розпочала військову операцію під назвою "Оливкова гілка" проти сирійських курдів: 72 турецькі літаки атакували понад 100 цілей. Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що "Анкара прагне усунути загрозу кордонам Туреччини, яка походить з північного заходу Сирії в останні три роки".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація