Лавров прокоментував заяву радника Трампа про необхідність жорсткого діалогу з РФ

Лавров прокоментував заяву радника Трампа про необхідність жорсткого діалогу з РФ

Фото: Reuters

МакМастер також повідомив про підривну роботу Росії у Європі.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія орієнтуватиметься на заяви президента США Дональда Трампа про його бажання налагодити стосунки з Росією, а не на заяви його радника.

Про це повідомляють РИА Новости.

Російський посадовець підкреслив, що Москва готова до налагодження стосунків зі Штатами.

"Будемо орієнтуватися на те, що в черговий раз підтвердив президент Дональд Трамп, а не на слова його помічника, а президент підтвердив те, що він хоче налагодити стосунки з Російською Федерацією. І ми до цього теж готові", - сказав він.

Нагадаємо, радник президента США Герберт МакМастер зазначив, що Росія веде в Європі "підривну діяльність", і тому з нею потрібно вести жорсткий діалог.  За його словами, наразі настав час жорстких дискусій з Москвою, і держсекретар США Рекс Тіллерсон впорається з цим як ніхто інший. Він зауважив, стосунки США і Росії зараз перебувають "у найнижчій точці", і гірше вже бути не може. 

Російський лідер Володимир Путін поскаржився на "деградацію рівня довіри" до США за президентства Трампа. За його словами, "рівень довіри на робочому рівні, особливо на військовому рівні, він не став краще, а швидше за все, деградував".

Раніше Маккейн закликав зупинити втручання РФ у справи інших країн. Розслідувати спроби втручання РФ у президентські вибори у США, зв'язки команди президента Дональда Трампа з Кремлем, встановити мотиви і методи росіян та знайти спосіб протидії тактиці, яку РФ застосовує по всьому світу, закликав голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн.

Маккейн переконаний, що втручання Росії в міжнародні справи по всьому світу проходять, практично, без наслідків. 

Трамп назвав візит Рекса Тіллерсона до Москви "вражаючою роботою"

Трамп назвав візит Рекса Тіллерсона до Москви "вражаючою роботою"

Повʼязані теми:

Наступна публікація