Лавров відповів на звинувачення держорганів РФ у спробі перевороту в Чорногорії

Лавров відповів на звинувачення держорганів РФ у спробі перевороту в Чорногорії

Фото: Reuters

Раніше прокурор Чорногорії заявив, що російські держоргани причетні до спроби перевороту.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров звинувачення щодо причетності російських держорганів до спроби переворту в Чорногорії назвав голослівними. 

Про це повідомляють РИА Новости.

"Що стосується згаданої вами новини, то вона в одній низці з іншими голослівними звинуваченнями нас і нашої країни, в тому числі в хакерських атаках проти всього Заходу, втручанні в виборчі кампанії більшості західних країн, про зв'язки адміністрації Трампа з російськими спецслужбами і багато багато іншого. Щодо жодного з цих голослівних звинувачень жодного факту нам представлено не було", — відповів Лавров.

Нагадаємо, прокурор Чорногорії заявив, що деякі "російські державні органи" виявилися причетними до спроби перевороту під час виборів в країні в жовтні минулого року, щоб запобігти вступові Чорногорії до НАТО.

При цьому він уточнив, що такі висновки ґрунтуються на свідченнях фігурантів справи і даних їхніх розмов. Прокурор наголосив учасники операції з перевороту були люди з Сербії, країн регіону, а також були "іноземні елементи", особистість яких встановити важко.

Спеціальний державний прокурор Чорногорії виступив із сенсаційною заявою щодо Росії

Спеціальний державний прокурор Чорногорії виступив із сенсаційною заявою щодо Росії

Раніше ЗМІ повідомили, що в британському уряді переконані в причетності Росії до спроби перевороту в Чорногорії. У МЗС РФ такі заяви назвали спробою "підняти шум на рівному місці".

16 жовтня 2016 року, у день виборів до парламенту, чорногорська влада заарештувала групу з 20 сербів і чорногорців, частина з яких воювала на боці сепаратистів на Донбасі. Їх звинуватили у плануванні збройних нападів на державні установи. Згодом із Сербії депортували групу росіян, нібито причетних до спроби перевороту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація