Лавров запевняє, що Росія "битиметься" за Вишинського

Лавров запевняє, що Росія "битиметься" за Вишинського

Фото: УНІАН

Там все ще вважають, що Вишинського засудили через незаборонену "професійну діяльність".

Росія збирається і надалі боротися за заарештованого головреда "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції, передає ТАСС.

За його словами, Росія продовжить "тримати під контролем" це питання і буде вживати "всіх необхідних заходів". "І будемо домагатися того, щоб цей черговий кричущий прояв повної неповаги до професії журналіста було усунуто", - переконує Лавров.

Очільник МЗС Росії вважає, що це "занадто", коли людину за "професійну діяльність журналіста" звинувачують у державній зраді. "Ми будемо за Кирила Вишинського битися до досягнення позитивного результату", - додав він.

Також глава МЗС РФ також привітав Вишинського з 52-річчям та побажав йому міцності духу, здоров'я та сил.

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

Нагадаємо, керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости Украина" був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після обшуків у редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність та антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. 

Так, за даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних "Л/ДНР". При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії.

Згодом йому повідомлено про ще одну підозру за ч.1 ст. 263 ККУ - за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів. Зазначається, що під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація