Лавров засумнівався в боєздатності США і захотів зрізати "зайвий жирок" у ООН

Лавров засумнівався в боєздатності США і захотів зрізати "зайвий жирок" у ООН

Фото: Reuters

Глава МЗС Росії вважає, що США не вдарять по КНДР.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США не вдарять по КНДР, оскільки впевнені в тому, що Пхеньян має ядерну зброю. Таку думку він висловив у неділю, 24 вересня, в ефірі програми "Підсумки тижня" на НТВ.

"По Іраку американці вдарили виключно тому, що у них була стовідсоткова інформація, що там не залишилося ніякої зброї масового знищення. (...) Таким чином, по Кореї американці не завдадуть удару, тому що вони не те щоб підозрюють, а вони знають точно, що у неї є ядерні бомби", - сказав глава МЗС Росії, зазначивши, що з такою думкою "згодні практично всі".

Шпигуни КНДР в Україні - міф чи сувора реальність

Шпигуни КНДР в Україні - міф чи сувора реальність

Крім того, Лавров висловився і про ООН. Він заявив, що організація набрала "зайвий жирок", і його треба зрізати.

"Те, що в ООН є зайвий" жирок", - це давно не новина. Але потрібно підходити дуже обережно до будь-яких серйозних реформ, тому що цей зайвий "жирок" багато в чому пояснюється тим, що тут все-таки 193 країни-члена", - вважає міністр.

23 вересня глава МЗС Північної Кореї Лі Ен Хо, виступаючи на Генасамблеї ООН, пригрозив США ракетним ударом у відповідь на образи на адресу лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Він також назвав американського президента Дональда Трампа "психічно неврівноваженою людиною, що страждає манією величі". У відповідь Трамп заявив, що якщо міністр говорив від імені своєї держави, то це означає, що КНДР довго не проіснує.

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Повʼязані теми:

Наступна публікація