Лавров заявив про неможливість зустрічі лідерів "нормандської четвірки" після вбивства Захарченка

Лавров заявив про неможливість зустрічі лідерів "нормандської четвірки" після вбивства Захарченка

Сергій Лавров / Фото: Reuters

Російський міністр звинувачує українську сторону.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про те, що через вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка зустріч президентів України, Росії і Франції та канцлера Німеччини неможлива.

Підрив головного терориста Донеччини у кафе російський дипломат назвав "провокацією України, спрямованою на зрив мінських домовленостей". 

"У нинішній ситуації неможливо розмовляти про найближчі зустрічі в "нормандському форматі", як цього хочуть наші європейські партнери", - наводить ТАСС його цитату.

Лавров додав, що вбивство Захарченка – "серйозна ситуація", що потребує аналізу.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, в центрі Донецька 31 серпня прогримів вибух біля кафе "Сепар", в результаті вибуху було вбито ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. За даними терористів, разом із ним був вбитий його охоронець, постраждало ще 12 осіб. 

Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що до загибелі ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка може бути причетний Київ. Служба безпеки України вважає це міжусобними війнами між терористами, які не можуть поділити владу та гроші.

Виконувати обов'язки ватажка угруповання "ДНР" після вбивства Захарченко буде "віце-прем'єр Дмитро Трапезников. У 2001-2005 роках він був менеджером футбольного клубу "Шахтар", відповідав за розвиток фан-руху. Трапезникова називали "сірим кардиналом" угруповання.  

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація