Ле Пен привітала Макрона з перемогою і заявила про оновлення своєї партії

Ле Пен привітала Макрона з перемогою і заявила про оновлення своєї партії

Фото: Reuters

Лідер ультраправих хоче бути головною опозиційною силою обраному президентові.

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен визнала свою поразку на виборах президента і привітала свого суперника Еммануеля Макрона з перемогою.

Про це повідомляє Reuters.

"Бажаю йому успіху у боротьбі з величезними викликами, які чекають на нього", - сказала політик.

Разом із тим Ле Пен заявила, що її рух буде головною опозиційною силою Макрону і закликала "усіх патріотів долучитися до нас". Лідер ультраправих заявила, що "Національний фронт" має бути оновлений.

"Національний фронт". повинен глибоко самооновитися, щоб скористатися історичною можливістю і відповідати очікуванням французького народу", - сказала Ле Пен в короткому зверненні до прихильників незабаром після того, як були оголошені результати екзит-полів.

"Я пропоную розпочати цю глибоку трансформацію нашого руху, щоб зробити нову політичну силу", - додала вона.

Нагадаємо, 7 травня у Франції відбувся другий тур виборів президента. У ньому змагалися лідер політичного руху "Вперед!" центрист Еммануель Макрон та представниця націоналістичної ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. 

Згідно з результатами екзит-полів, Макрон отримав підтримку щонайменше 65% виборців, тоді як його суперницю підтримали 35%. Офіційні результати будуть оголошені у четвер, 11 травня.

Стали відомі результати екзит-полів виборів французького президента

Стали відомі результати екзит-полів виборів французького президента

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація