Лідер масових протестів у Вірменії переконує, що РФ пообіцяла не втручатися у ситуацію

Лідер масових протестів у Вірменії переконує, що РФ пообіцяла не втручатися у ситуацію

Фото: Reuters

Мовляв, в акціях протесту "немає ні краплі антиросійських настроїв".

Росія обіцяла не втручатися у ситуацію в Вірменії, а лідер опозиції запевнив російського посла у відсутності антиросійських настроїв.

Про це лідер протестного руху Вірменії, депутат парламенту Нікол Пашинян розповів в інтерв'ю РБК.

Він додав, що зустріч в посольстві РФ в Єревані відбулася за його ініціативою.

За йог словами, Росія обіцяла не втручатися в події в Вірменії, а сам він запевнив російського дипломата, що в акціях протесту "немає ні краплі антиросійських настроїв".

"Я не хочу враховувати український досвід, тому що це взагалі інша історія. Я хочу чітко констатувати - і про це йшлося під час зустрічі з послом - що у цього руху немає взагалі ніякого геополітичного контексту", - додав лідер протестів.

У Вірменії виконувач обов'язків міністра спорту склав повноваження і долучився до демонстрантів

У Вірменії виконувач обов'язків міністра спорту склав повноваження і долучився до демонстрантів

Також він не має наміру припиняти протести доти, доки його кандидатура не буде затверджена тимчасовим прем'єр-міністром до проведення позачергових парламентських виборів.

Нагадаємо, у Єревані від 13 квітня тривали акції протесту проти призначення Саргсяна на пост прем'єр-міністра Вірменії. Незважаючи на багатотисячні протести, парламент Вірменії таки призначив Сержа Саргсяна. На тлі масових заворушень опозиційний лідер Нікол Пашинян оголосив початок "оксамитової революції". Мітингувальники почали блокувати дороги вантажівками. Учасники акції приводили з собою дітей і саджали на проїжджій частині. Поліція затримала більше сотні протестувальників.

Вже 23 квітня прем'єр-міністр Саргсян подав у відставку

Нові заклики до протестів пролунали одразу після того, як зірвалася зустріч лідера опозиції Нікола Пашиняна з тимчасовим главою уряду Кареном Карапетяном. Останній пояснив, що перемови не відбулися, оскільки опозиція захотіла їх проводити винятково на своїх умовах, та ще й до перемов долучити сторонніх осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація