Поранена журналістка "Эха Москвы" прийшла до тями

Поранена журналістка "Эха Москвы" прийшла до тями

Поранена журналістка "Эха Москвы" прийшла до тями

Фото: Facebook/Эхо Москвы

Напад прокоментував генеральний секретар Ради Європи.

Ведучу російської радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер в стані середньої тяжкості перевели до післяопераційної палати, вона при тямі.

Про це повідомили на сайті радіостанції. 

"Вона перебуває у післяопераційній палаті інтенсивної терапії. Стан оцінюється як середньої тяжкості", – повідомили у довідковій службі НДІ імені Скліфосовського. Консиліум лікарів ввечері 23 жовтня погодив лікування потерпілої.

Директор НДІ імені Скліфосовського Сергій Петриков підкреслив, що під час вчорашньої операції усі наслідки, пов'язані з пораненням, усунули. Деталі він не уточнював.

Петриков повідомив, що голосові зв'язки постраждалої журналістки не були ушкоджені під час нападу. Про це раніше також повідомляв головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов у себе в телеграм-каналі. Консиліум лікарів, за його словами, розраховує на успішний результат.

Наразі жінка перебуває у стані медикаментозної коми і підключена до апарату вентиляції легенів.

Татьяна Фельгенгауэр переведена в послеоперационную палату интенсивной терапии Её состояние средней степени тяжести, го...

Опубліковано Эхо Москвы 24 жовтня 2017 р.

Нападника затримали. Це 48-річний Борис Гріц. Чоловік розповів, що журналістка упродовж останніх п’яти років мала з ним "телепатичні контакти" і ці контакти нібито мали сексуальний характер. "Такі речі не можна всерйоз розглядати як мотив", - прокоментувала мама Тетяни, Олена Фельгенгауер.

Сьогодні, 24 жовтня, зловмисника доправили до суду. 

Своєю чергою, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд обурений нападом на журналістку. Його коментар зявився на сайті організації. "ЗМІ та журналісти повинні мати можливість вільно здійснювати свою діяльність, не піддаючися залякуванню або насильству", – заявив Ягланд.

Нагадаємо, 23 жовтня у Москві чоловік проник у приміщення радіостанції та завдав удару ведучій Тетяні Фельгенгауер. Зловмисник бризнув газом в обличчя охоронцеві, вдерся у кабінет медійниці й поранив її ножем у шию.

Після нападу ведучу госпіталізували, зробили їй операцію та ввели у стан штучної коми.

У Мережі повідомляють, що охоронця, якому нападник бризнув в обличчя з газового балончика, також госпіталізували.

Крім цього, легке поранення отримав інший охоронець під час затримання зловмисника.

У Росїі чоловік поранив ножем у шию відому радіоведучу "Эхо Москвы"

У Росїі чоловік поранив ножем у шию відому радіоведучу "Эхо Москвы"

Повʼязані теми:

Наступна публікація