У Парижі взялися посилити вимоги до електросамокатів через смерть дівчини

У Парижі взялися посилити вимоги до електросамокатів через смерть дівчини

Фото: pixabay.com

Дівчину збили, коли вона гуляла на пішохідній зоні.

У Парижі місцева влада вимагає, щоб власники сервісів прокату електросамокатів встановили фіксоване обмеження швидкості та посилили контроль за їхнім паркуванням. У протилежному випадку вони можуть не подовжити із ними контракт.

Про це повідомляє Le Figaro.

На такий крок влада Парижа пішла після смерті дівчини, яку нещодавно збив електросамокат на пішохідній зоні біля Сени. Крім цього, раніше на цей різновид транспорту теж часто нарікали. 

А відповідальний за транспортну сферу посадовець паризької мерії як приклад навів деякі великі міста світу, які вже заборонили пересування вулицями на засобах мікромобільності з міркувань безпеки. 

"Або у нас суттєво покращиться ситуація і самокати перестануть створювати проблеми і додаткову небезпеку, передусім для пішоходів, або ми вдамося до їхньої повної заборони", - заявив Анн Ідальго Давід Беяр, помічник мера Парижа, відповідальний за транспортну сферу. 

Нагадаємо, 31-річна громадянка Італії гуляла вздовж Сени, коли її збив електросамокат. Пара ж на самокаті їхала з великою швидкістю і не зупинилася. Прокуратура відкрила розслідування за фактом вбивства, обтяженого ненаданням допомоги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація