"Лише тим, хто нас поважає". Трамп заявив про перегляд США зовнішньої допомоги іншим країнам

"Лише тим, хто нас поважає". Трамп заявив про перегляд США зовнішньої допомоги іншим країнам

Фото: Reuters

США готові наповнювати миротворчий бюджет ООН на 25%.

США вирішили переглянути умови надання зовнішньої допомоги іншим країнам.

Про це заявив президент США Дональд Трамп під час виступу з трибуни Генеральної асамблеї ООН.

"Ми вдячні за всю роботу, яку Організація Об'єднаних Націй веде у всьому світі для того, щоб підвищувати рівень життя для людей, для всіх сімей. США є найбільшим донором у світі, і ми значно випереджаємо всіх інших донорів. Але нам мало що дають. Саме тому ми ретельно аналізуємо іноземну допомогу США. Держсекретар Майкл Помпео буде займатися цим. Ми проаналізуємо, що працює, що ні. І ті країни, які отримують наші долари, наш захист, чи враховують вони наші інтереси, чи проповідують вони їх. На перспективу ми маємо намір давати зовнішню допомогу тільки тим, хто нас поважає. Тільки тим, хто, чесно кажучи, є нашими друзями", - сказав він.

За словами Трампа, у США очікують, що інші держави почнуть робити свій справедливий внесок в оплату вартості своєї оборони.

"США прихильні до того, щоб зробити ООН більш ефективною та підзвітною. Як елемент реформування США не будуть платити більше 25% від миротворчого бюджету ООН. Це повинно спонукати інші держави також активізуватися, взяти участь і взяти на себе частину цього великого тягаря. Ми працюємо над тим, щоб перекладати більшу частину нашого фінансування на добровільні внески, щоб краще домагатися кращих результатів. Тільки тоді, коли кожен буде робити свій внесок, ми зуміємо реалізувати найвищі очікування ООН", - додав президент США.

Нагадаємо, раніше генсек Генеральної Асамблеї ООН Антоніу Гутерріш, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні поговорили про реформування ООН.

"У швидко мінливій картині світу здійснення реформи системи ООН має вирішальне значення. Європейський союз відданий зміцненню і подальшому розвитку багатосторонньої системи з реформованої ООН в її основі", - йдеться в повідомленні ЄК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація