Лісові пожежі у Росії: бурятських льотчиків викрили на гасінні вогню напідпитку

Лісові пожежі у Росії: бурятських льотчиків викрили на гасінні вогню напідпитку

Фото: Reuters

Прокуратура Бурятії виявила факти порушення трудової дисципліни у декількох відділеннях охорони лісів.

Лісові пожежі у Бурятії гасили п'яні льотчики.

Про це повідомили у прокуратурі Бурятії.

"У травні 2016 прокурором Баунтовського району встановлено, що, порушуючи ст. 76 Трудового кодексу РФ старший льотчик-спостерігач Багдарінського авіавідділення АУ РБ "Забайкальська база авіаційної охорони лісів" під час авіаобліту перебував у стані алкогольного сп'яніння (0,89 мг/л), в результаті чого не виконав необхідні заходи з патрулювання лісового масиву", - йдеться у повідомленні.

До того ж прокурори виявили аналогічні факти у червні 2016 року, коли перед закиданням на гасіння пожеж в Муйський район з'ясувалося, що 5 працівників Кабанського авіавідділення установи є нетверезими. Згодом льотчики не були допущені на роботи з гасіння лісової пожежі.

Як зазначається, після перевірки п'ятьох осіб було притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності, одну людину - звільнено.

Нагадаємо, у травні у Бурятії вогонь поширився на більш 20,4 тисяч га, хоча на день раніше площа лісових пожеж становила 16 тис. га. На території республіки було зареєстровано 17 пожеж, які гасили близько 1000 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація