Литва заборонила в'їзд майже півсотні громадянам РФ за "законом Магнітського"

Литва заборонила в'їзд майже півсотні громадянам РФ за "законом Магнітського"

Фото: kuncinas.com

У МВС Литви зазначили, що список складений після консультацій з іноземними партнерами.

Міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас від 12 січня заборонив в'їзд в країну 49 громадянам Росії, викритих у порушеннях прав людини і відмиванні грошей.

Список затверджений на підставі "закону Магнітського", який набрав чинності в Литві 1 січня, передає Радіо Свобода.

У МВС Литви зазначили, що список складений після консультацій з іноземними партнерами. Зокрема, під заборону потрапляють особи, включені в національний список небажаних іноземців, складений державою-членом Євросоюзу, Європейською асоціацією вільної торгівлі, державою-членом НАТО.

Список, прийнятий парламентом Литви, містить 44 прізвища. Серед них глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, який керував справою Магнітського заступник глави Слідчого комітету при МВС, генерал-майор Олег Логунов, що прийняли рішення у справі Магнітського судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухналева, Сергій Підопригора, керівництво Московської податкової інспекції, викритих Магнітський в масштабних махінаціях з бюджетними коштами.

Парламент Великобританії ухвалив аналог "закону Магнітського"

Парламент Великобританії ухвалив аналог "закону Магнітського"

Нагадаємо, від 1 січня 2018 року до Литви не можуть в'їхати іноземці-порушники прав людини, корупціонери й ті, котрі причетні до відмивання грошей, та які потрапили до спеціального санкційного списку. Це передбачено законом, який є аналогом американського "акту Магнітського". Офіційна Росія ще під час розгляду цього документа називала його "ще одним недружнім кроком Литви" і попереджала, що дасть на нього відповідь, зокрема, заборонивши в’їзд "небажаним" литовським громадянам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація