Льодовиковий період в Торонто. Місто залило крижаним дощем і засипало снігом

Льодовиковий період в Торонто. Місто залило крижаним дощем і засипало снігом

У місті сталося понад півтисячі аварій, також скасовані авіарейси і утворилася загроза повені.

У канадському місті Торонто вирує страшна негода. Через крижані дощі та снігопад в міжнародному аеропорту Торонто Пірсон скасовано вже понад 400 авіарейсів.

Як повідомляє CBC, на дорогах також спостерігається вкрай складна ситуація. Через обледеніння сталося вже понад півтисячі ДТП. Тому дорожня поліція просить мешканців мегаполіса не виїжджати з дому без крайньої потреби.

За даними місцевих ЗМІ, зараз на вулицях міста працює близько 80 вантажівок, що посипають дороги сумішшю, яка допоможе боротися зі зледенінням.

Крім того, незвично холодна погода і ожеледиця змусила щонайменше чотири університети скасувати заняття і перенести іспити через занепокоєння, що студенти можуть травмуватися дорогою на навчання. А в провінції Онтаріо оголосили про закриття шкіл.

Згідно з даними метеорологів, до понеділка, 16 квітня, шторм ослабне. А до цього моменту очікується сильний вітер - місцями його швидкість досягне 80 кілометрів на годину. Більш того, існує загроза повені.

Наразі близько 6 тисяч жителів міста залишилися без електропостачання. Очікується, що їх кількість істотно зросте в найближчі години, оскільки, за прогнозами синоптиків, у неділю продовжиться крижаний дощ, що призведе до накопичення шару льоду до 2 см.

Канадська негода підбирається і до США. Так, американська влада повідомляє про сильний снігопад і крижаний дощ, в результаті яких загинули щонайменше три людини.

Як пише Associated Press, найбільші проблеми з погодою спостерігаються в штатах Луїзіана, Міннесота, Вісконсін і Арканзас. У Міннесоті через негоду скасували близько 400 рейсів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація