Лондон висунув вимогу Кремлю після підтвердження отруєння Скрипалів "Новачком"

Лондон висунув вимогу Кремлю після підтвердження отруєння Скрипалів "Новачком"

Борис Джонсон / Фото: Reuters

Міністр впевнений, що РФ причетна до хіматаки.

Результати тестів, які підтвердили отруєння бойовою нервово-паралітичною речовиною "Новачок" сім'ї Скрипалів, ґрунтуються на висновках чотирьох незалежних і вкрай шанованих лабораторій у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон.

За його словами, саме Росія причетна до хімічної атаки на території королівства. "Не може залишатися жодних сумнівів в тому, яка речовина була використана, а також немає жодних інших пояснень, хто несе відповідальність - тільки у Росії були кошти, мотив і попередня історія таких дій", - зазначив він.

Залучення фахівців ОЗХЗ гарантувало "чітке дотримання міжнародних протоколів за хімічною зброєю". "В інтересах прозорості і зокрема тому що нам, на відміну від Росії, нічого приховувати, ми попросили ОЗХЗ опублікувати основні висновки і поширити повний звіт усім країнам-членам ОЗХЗ, включно з Росією", - повідомив глава МЗС Британії.

Джонсон додав, що Лондон буде "невтомно працювати з партнерами, щоб викорінити огидне використання цього типу зброї". "Ми скликали сесію Виконавчої Ради ОЗХО наступної середи (18 квітня – Ред.), щоб обговорити подальші кроки. Кремль повинен надати відповіді", - заявив міністр.

Глава МЗС Британії закликав світ покласти край використанню хімзброї.

Нагадаємо, в останній своїй заяві Юлія Скрипаль повідомила, що після виписки з лікарні почувається краще. При цьому вона досі страждає від наслідків отруєння, а її батько ще у лікарні. Також Юлія відмовилася від допомоги російського посольства і просить свою сестру Вікторію не приїжджати до неї.

Пропагандисти із Росії відзначилися черговою брехнею у матеріалі про отруєння Скрипаля

Пропагандисти із Росії відзначилися черговою брехнею у матеріалі про отруєння Скрипаля

Повʼязані теми:

Наступна публікація