Луценко домовлятиметься з ФБР про спільне розслідування щодо Манафорта

Луценко домовлятиметься з ФБР про спільне розслідування щодо Манафорта

Фото: Reuters

Про заморожування справи не йдеться.

Генеральна прокуратура не отримувала від США жодних запитів щодо правової допомоги у справі відмивання грошей та шахрайства очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта. Проте ГПУ готова співпрацювати з ФБР у цьому питанні за потреби.

Про це в інтерв'ю Reuters розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко.

У середу, 2 травня, видання New York Times повідомило, що в Україні начебто припинили розслідування стосовно Манафорта, який, як відомо, консультував президента-втікача Віктора Януковича від 2004 року. Американське видання пояснило це тим, що уряд Трампа надсилає в Україну протитанкове озброєння Javelin. Журналісти послалися на слова голови української делегації до ПАРЄ Володимира Ар'єва. 

Проте генпрокурор про заморожування справи не заявив, оголосивши переговори з американськими спецслужбовцями.

"Справа перебуває в руках США... Ми не може завершити наше розслідування без їхніх результатів, тому що нам потрібна певна інформація. Я збираюся провести переговори з офіційними особами ФБР і поговорити з ними про спільну групу з розслідування", - сказав Луценко. 

Екс-голова штабу Трампа та піарник Януковича Пол Манафорт постане перед судом за півроку

Екс-голова штабу Трампа та піарник Януковича Пол Манафорт постане перед судом за півроку

Нагадаємо, раніше заступник генпрокурора Євген Єнін підтвердив, що правоохоронні органи США не зверталися до Генеральної прокуратури України з приводу надання міжнародно-правової допомоги у справі Пола Манафорта

Володимир Ар'єв, своєю чергою, повідомив, що його слова про відкладення справи "у довгий ящик" і небажання "дратувати американську адміністрацію" вирвані з контексту. 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація