Лукашенко погодився на пропозицію Зеленського провести у Мінську зустріч з Путіним

Лукашенко погодився на пропозицію Зеленського провести у Мінську зустріч з Путіним

Фото: Associated Press

Так президент України відреагував на скандальний анонс проведення телемосту між Україною та РФ.

Білорусь підтримала заклик президента України Володимира Зеленського провести в Мінську зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, президента США Дональдом Трампом, прем'єр-міністеркою Великої Британії Терезою Мей, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Емманюелем Макроном.

Про це повідомляють РИА Новости із посиланням на заяву пресслужби президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна – і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл зброї, потрібно сідати і вирішувати проблеми, яких накопичилося чимало", – йдеться в заяві.

Також заклик Зеленського підтримав міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей. "Мінськ не просто готовий. Керівництво Білорусі завжди говорило про те, що ми готові зробити все для якнайшвидшого повернення миру на українську землю. І те, що прозвучало сьогодні з вуст президента України Зеленського, ми можемо тільки схвалювати", – сказав він.

Нагадаємо, 12 липня український телеканал NewsOne, що належить кандидату в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" та куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували провести спільний двогодинний телеміст "Треба поговорити". Проведення цього телемосту між NewsOne та "Росією 1" обурило багатьох громадян, активісти закликали провести акцію протесту біля будівлі телеканалу у Києві.

На самому телеканалі порівнюють цю подію зі знаковим телемостом 1986 року між СРСР та США. Там повідомили, що отримують безліч дзвінків від людей, які підтримують ідею проведення телемосту, і нарахували "близько 70% людей, які чекають прямих політичних переговорів з Росією". У публікації наголошується, що це буде "діалог між народами України і Росії", необхідний "заради миру".

Анонс телемосту викликав різко негативну реакцію українських політиків. Вони назвали ініціативу провокацією з боку Кремля та складовою гібридної війни проти України. Лунали заклики скасувати ліцензії телеканалів Медведчука та ввести проти них санкції.

Президент Володимир Зеленський у зв'язку з подіями записав звернення до українців та особисто до Путіна. Він назвав телеміст "дешевим і небезпечним піарходом" перед виборами, метою якого є розділення українців на два табори. Також Зеленський закликав президента РФ поговорити в присутності Трампа, Мей, Меркель та Макрона.

Згодом NewsOne скасував марафон "Треба поговорити" - там пояснили це погрозами на адресу журналстів, інформаційною атакою проти каналу, а також небажанням того, аби їхнє ім'я використовували у передвиборній кампанії.

Реакція президента Зеленського на ймовірне проведення телемосту між "Росія-1" і NewsOne

Реакція президента Зеленського на ймовірне проведення телемосту між "Росія-1" і NewsOne

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація