Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію на літніх канікулах

Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію на літніх канікулах

Фото: Reuters

Так президент Білорусі хоче боротися з ухильниками.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував відправляти студентів на службу в армію під час літніх канікул. Таким способом він хоче вирішити проблему з тими, хто ухиляється від служби.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Косити від армії – потім не знаю, з ким ти одружишся. Сьогодні дівчина хоче, щоб поряд з нею був мужик, а не просто хтось там в штанях ходив. І тому зараз я думаю, а як хлопців, які вступили до ВНЗ, підготувати і зробити мужиками. Ми ж їм відстрочку даємо, а потім їм після того, як закінчать ВНЗ, вже не хочеться служити, вони шукають різні способи..."- сказав Лукашенко.

За словами глави Білорусі студенти можуть проходити військову службу між курсами в навчальних закладах. Після першого курсу вони зможуть отримати початкову військову підготовку, після другого – освоїти військову спеціальність.Він зазначив, що реалізувати такий задум буде не важко, але додав, що це лише один із варіантів боротьби з ухильниками.

"Мужик повинен вміти розмовляти зі зброєю. В іншому випадку він не зможе захистити свою сім'ю, свою дитину, дружину, матір. Це ж наша функція - захищати і померти заради жінки. Так було завжди", – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив завдання оснастити армію сучасними зразками зброї для можливості потужного захисту країни від можливого нападу. За його словами, головними для Білорусі мають бути спеціальні війська, які будуть готові у будь-якій точці країни негайно з’явитись та завдати удар по ворогу.

Білоруська православна церква розриває відносини із Константинопольським патріархатом

Білоруська православна церква розриває відносини із Константинопольським патріархатом

Повʼязані теми:

Наступна публікація