"Любов сильніша за страх": у Росії почалися акції на підтримку Навальних й інших політв'язнів (фото, відео)

Активісти вишикувалися в ланцюг солідарності.

У містах Росії 14 лютого відбуваються акції на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального, його дружини Юлії, а також жертв політичних репресій. Жінки та дівчата вишиковуються у ланцюги солідарності з політв'язнями, скандуючи "Любов сильніша за страх".

Про це повідомляє штаб Навального та пишуть видання "Дождь", Meduza.

Як зазначається, акції відбуваються у Москві, Петербурзі, Арбаті, Казані та інших російських містах. Подекуди відбуваються більш традиційні акції до Дня всіх закоханих, наприклад, у Нижньому Новгороді на вулицях роздають повітряні кулі у вигляді серця, а у Тюмені вчать робити валентинки. 

Здебільшого акції на підтримку Навального, його дружини та всіх політв'язнів відбуваються мирно, але у Казані вже затримали дев'ятьох осіб. У Москві затримали активіста, який роздавав листівки із запрошеннями на вечірню акцію з ліхтариками.

Учасниць акції в Москві, за останніми даними, нарахували близько 235. На опублікованих фото видно, як одна із дівчат тримає в руках серце, на якому написані імена деяких жінок, затриманих на акціях на підтримку Олексія Навального в січні-лютому.

Нагадаємо, що Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Німеччини, де лікувався після отруєння "Новачком". Його літак, який повинен був прибути до "Внуково", перенаправили в аеропорт "Шереметьєво", де політика затримали.

Потім суд Москви замінив Олексію Навальному умовний термін на реальний. Політика засудили до 3,5 року колонії загального режиму. Але він проведе в колонії 2 роки та 8 місяців з урахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом в рамках слідства у справі "Ів Роше".

Повʼязані теми:

Наступна публікація