Люди масово гуглять фразу "корона пиво вірус". Вони думають, що спалах коронавірусу в Китаї пов'язаний з пивом

Люди масово гуглять фразу "корона пиво вірус". Вони думають, що спалах коронавірусу в Китаї пов'язаний з пивом

Фото: Associated Press

Від 18 січня в усьому світі значно зросла кількість пошукових запитів "корона пиво вірус", "пиво вірус" і "пиво коронавірус".

Користувачі інтернету по всьому світу вважають, що мексиканське пиво Corona Extra якимось чином пов'язане зі спалахом коронавірусу в Китаї, в результаті якого загинуло вже 170 осіб.

За даними Google Trends, від 18 січня в усьому світі значно зросла кількість пошукових запитів "корона пиво вірус", "пиво вірус" і "пиво коронавірус", пише Insider.

В період від 18 до 26 січня кількість пошукових запитів "корона пиво вірус" зросла на 2 300%. Пошуки "пиво вірус" підскочили на 744% за той же період, а пошуки "пиво коронавірус" - на 3 233%.

Дані показують, що Камбоджа і Данія очолили список місць, де спостерігався сплеск пошукових запитів "корона пиво вірус". Пиво у зв'язці з вірусом також шукають мешканці США.

Однак, жодного зв'язку між пивом і вірусом, насправді немає.

Назва "коронавірус" походить від того факту, що під мікроскопом вірус має короноподібні шипи, що виступають з нього.

Натомість "Corōna" латиною означає "корона", і сучасні романські мови слідують цьому прикладу: іспанською мовою "корона" означає "корону", а пиво Corona походить з Мексики.

В англійській мові анатомічний термін "корона" використовується для частин тіла, що нагадують корону.

Наразі це жодним чином не вплинуло на зменшення продажів пива, зазначив у своєму Twitter користувач на ім'я Joonas Tuhkuri.

Сама компанія поки не прокоментувала Insider плутанину і розгубленість серед людей по всьому світу.

Це не перший омонім, пов'язаний з хворобою і брендом. За даними The New York Times, під час епідемії ВІЛ/СНІДу в 1980-х роках, продажі дієтичних цукерок Ayds впали приблизно на 50%.

Коронавірус із Китаю: що наразі відомо і чи варто панікувати

Коронавірус із Китаю: що наразі відомо і чи варто панікувати

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Фото: ТСН.ua

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація