Мадуро знову перемагає на президентських виборах у Венесуелі

Мадуро знову перемагає на президентських виборах у Венесуелі

Фото: Reuters

Чинний президент отримав майже 68% голосів.

Лідер керівної соціалістичної партії та чинний президент країни Ніколас Мадуро прогнозовано перемагає на президентських виборах у Венесуелі.

За даними венесуельського Центрвиборчкому, Мадуро отримує близько 68% голосів, його найближчий опонент Генрі Фалькон – 21%.

Явка на виборах становила 46,01%. Загалом проголосувало більше 8,5 мільйона громадян Венесуели.

"Демократія - це рух, і сьогодні це було показано світові. Сьогодні це історичний день для нашої країни. Я є і я буду президентом для кожного венесуельця. Знаю, що кожен розраховує на мене", - заявив Мадуро після перемоги.

Президентські вибори у Венесуелі відбулися на тлі глибокої економічної та політичної кризи. Опозиція закликала бойкотувати голосування, насамперед через те, що багато провідних опонентів чинного президента-соціаліста Ніколаса Мадуро перебувають у в'язниці, змушені були втекти за кордон або були позбавлені можливості висуватися як кандидати на виборах.

Раніше декілька країн Латинської Америки заявили, що не визнають виборів у Венесуелі. Чилійський президент Себастьян Піньєра звинуватив Мадуро у непомірній жадобі до влади коштом власного народу. Також 54 представники чилійської опозиції та колишні посадовці країни підписали спільну заяву щодо невизнання виборів у Венесуелі. Про нелегітимність таких виборів вже заявили і у США.

Міжнародний валютний фонд очікує, що інфляція у Венесуелі в поточному році становитиме 13 тисяч відсотків, а економіка скоротиться на 15 відсотків. Через неефективне управління соціалістичного уряду, а також внаслідок зниження цін на нафту у попередні роки у Венесуелі триває економічна криза. Мільйони громадян Венесуели покинули свою країну. У магазинах бракує продовольства і медикаментів. Торік Венесуелу охопили масштабні протести проти політики уряду, які тривали кілька місяців. Тоді під час сутичок з силовиками загинули понад сто демонстрантів.

У Венесуелі у центрі утримання ув’язнених спалахнув масштабний бунт

У Венесуелі у центрі утримання ув’язнених спалахнув масштабний бунт

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація