Маккейн назвав КНДР справжнім тестом для Трампа

Маккейн назвав КНДР справжнім тестом для Трампа

Фото: Reuters

На його думку, загострення ситуації слід вирішувати за допомогою Китаю.

Очільник комітету американського Сенату з питань Збройних сил Джон Маккейн вважає, що напружена ситуація довкола КНДР може стати справжнім тестом для президента США Дональда Трампа.

Його цитує телеканал NBC News.

За словами Маккейна, артилерія КНДР здатна досягнути Сеула, але США не можуть знищити її раніше. Сенатор наголосив, що ситуація є складною і може стати першим випробуванням для нинішнього американського лідера.

Він додав, що ситуацію слід врегульовувати за допомогою Китаю, який має вплив на режим у Пхеньяні. "Китай – це "ключ" до розв'язання проблеми", - сказав Маккейн і резюмував, що саме ця країна має контроль над північнокорейською економікою.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон і Пекін спільно працюють над врегулюванням ситуації щодо ядерної програми КНДР.

Радник з національної безпеки США Герберт Раймонд МакМастер заявив, що зараз вже існує консенсус, в тому числі і з Китаєм, про те, що подальші ракетні випробування Північної Кореї не можна терпіти.

16 квітня після масштабного параду і на тлі загострення відносин з США Північна Корея спробувала провести чергове випробування ракети, але її пуск виявився невдалим, про що повідомили південнокорейські військові. В той же час сама КНДР, як зазначають ЗМІ, не звітувала про недільному запуску ракети.

Президенту США Дональду Трампу і його військовій команді доповіли про невдалий запуск ракети КНДР, але Трамп не прокоментував цей інцидент.

Reuters з посиланням на американського чиновника повідомило, що КНДР, з високою часткою ймовірності, запустила не міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, в той же час, визначення типу ракети все ще в процесі.

Південна Корея пообіцяла "рішуче відповісти на "провокації" з боку Північної Кореї. Про це заявив міністр оборони Республіки Корея Кім Гванджин. 

Конфлікт між США та КНДР: до чого могло призвести брязкання зброєю

Конфлікт між США та КНДР: до чого могло призвести брязкання зброєю

Повʼязані теми:

Наступна публікація