Макрон наголосив, що ракетні удари коаліції не є оголошенням війни режиму Асада

Макрон наголосив, що ракетні удари коаліції не є оголошенням війни режиму Асада

Фото: Reuters

Він наголосив на легітимності ударів.

Авіаудари по хімічним об’єктам в Сирії не були оголошенням війни проти режиму Башара Асада.

Про це президент Еммануель Макрон, - інформує BFMTV у неділю ввечері.

"Франція не оголошувала війну режиму Башара Асада", - заявив президент Макрон.

Він наголосив на легітимності ударів, привітав здійснення операції, спрямованої на знищення сирійських об'єктів виробництва та зберігання  хімічної зброї, розцінив їх як військовий успіх.

Помститися за Сирію. Російські медіа закликають завдати ракетних ударів по українських військових

Помститися за Сирію. Російські медіа закликають завдати ракетних ударів по українських військових

"Їхні потужності для виробництва хімічної зброї були знищені", - наголосив французький президент.

Він також заявив про те, що йому вдалося переконати американського президента Дональда Трампа продовжувати займатися конфліктом.

"Десять днів тому президент Трамп сказав, що Сполучені Штати Америки повинні вийти з Сирії… Ми переконали його у тому, що потрібно залишитися", - сказав Макрон.

Він вказав, що Трампа вдалося переконати залишатися в Сирії "на довгостроковій перспективі".

Нагадаємо, у суботу, 14 квітня, вранці президент США Дональд Трамп виступив з екстреною заявою про те, що збройні сили США, Великої Британії та Франції завдали ударів по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю.

Пізніше газета The New York Times з посиланням на представників Міноборони Великої Британії повідомила, що у нанесенні ракетних ударів були задіяні чотири британських винищувачі-бомбардувальники Panavia Tornadо, які випустили крилаті ракети Storm Shadow у бік об'єкта поблизу міста Хомс, де, імовірно, таємно зберігалася хімічна зброя.

У Дамаску вже заявили, що ці ракетні удари по Сирії є грубим порушенням міжнародних законів. А державне телебачення зазначило, що західні ЗМІ значно перебільшують результати нічних авіаударів. Там показали звернення міністерства інформації країни, у якому громадян закликають "не звертати уваги на будь-які повідомлення ЗМІ". 

Посол Росії у США Анатолій Антонов заявив, що удари США, Франції та Великої Британії по об'єктах в Сирії не залишаться без наслідків, вся відповідальність за них лежить на трьох країнах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація