Макрон повідомив про мету спільного удару по сирійських об'єктах

Макрон повідомив про мету спільного удару по сирійських об'єктах

Фото: Reuters

Мета ударів всіх трьох країн - "таємний арсенал хімзброї сирійського режиму".

Президент Франції Еммануель Макрон запевнив у суботу, що удари по Сирії, завдані Парижем разом із США та Великобританією, були спрямовані винятково на об'єкти, пов'язані з виробництвом, зберіганням і застосуванням хімічної зброї.

"Наша відповідь була обмежена винятково об'єктами сирійського режиму, які дозволяли виробляти, зберігати і застосовувати зброю", - наводяться його слова в комюніке Єлисейського палацу.

Еммануель Макрон додав, що мета ударів всіх трьох країн - "таємний арсенал хімзброї сирійського режиму".

У Кремлі переконують, що хімічної атаки у Сирії не було

У Кремлі переконують, що хімічної атаки у Сирії не було

 

Нагадаємо, урядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східна Гута в околицях Дамаска. Метою сирійських властей стало місто Дума. 7 квітня відразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні сталася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, прямо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і владу Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це доведеться заплатити велику ціну".

Росія зі свого боку попередила США про "серйозні наслідки" ударів по Сирії, якщо під час цих ударів постраждають російські громадяни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація