Макрон відвідав єврейське кладовище, де неонацисти розмалювали свастиками майже сто могил

У Франції збільшилася кількість антисемітських нападів.

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав єврейське кладовище, де неонацисти розмалювали 90 могил свастиками та антисемітськими гаслами.

Про це повідомляє Sky News.

Графіті з'явилися на кладовищі в Кутценхаймі, недалеко від Страсбурга, вночі проти вівторка 19 лютого – за декілька годин перед загальнонаціональними маршами проти підвищення антисемітських нападів.

Макрон висловив повагу одній із осквернених могил і сказав єврейським громадянам і місцевим лідерам: "Мені важливо сьогодні бути з вами сьогодні".

Багато французьких політичних лідерів приєдналися до маршу проти антисемітизму у Парижі, хоча Макрона там не було.

2018 року по всій Франції було проведено більше 500 антисемітських атак, що на 74% більше, ніж у 2017 році. Після серії антисемітських атак у січні минулого року Макрон закликав всю Францію "піднятися" проти "огидних атак" на єврейську громаду країни.

У Франції, де проживає близько 550 тисяч євреїв, найбільша єврейська громада в Європі. Вона зросла приблизно вдвічі після Другої світової війни.

Нагадаємо, у литопаді минулого року українській делегації під час засідання виконкому Світового єврейського конгресу у Парижі вдалося скасувати включення України до списку країн, в яких спостерігається зростання антисемітського насильства

Повʼязані теми:

Наступна публікація