Макрон заявив, що після зустрічі з Путіним РФ і Франція почали просуватися в питаннях щодо Сирії

Макрон заявив, що після зустрічі з Путіним РФ і Франція почали просуватися в питаннях щодо Сирії

Фото: Reuters

До всього президент Франції вважає, що відсторонення Башара Асада від влади не є пріоритетним.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після переговорів у Версалі співпраця між Москвою і Парижем щодо сирійського питання зовсім змінилася.

Про це він заявив виданню Journal du Dimanch, передают РИА Новости.

"Я констатую з моменту зустрічі в Версалі, що ми просуваємося щодо цих питань. Співпраця між нашими службами на місці з цих питань зовсім змінилося", – сказав Макрон.

Французький лідер також виділив "дві червоні лінії" щодо сирійського досьє. Він заявив, що "буде непохитним в питанні використання хімічної зброї".

"Якщо воно буде використано, я дам відсіч – і я гарантую, що Франція дасть оперативну відповідь перш ніж вона про це скаже", – запевнив Макрон.

Що стосується другої "червоної лінії", то Макрон зажадав надати доступ гуманітарних конвоїв для порятунку мирних жителів в зоні бойових дій.

При цьому він повторив, що не вважає відсторонення президента Сирії Башара Асада обов'язковою умовою, оскільки пріоритетом є відновлення в регіоні і боротьба з тероризмом.

Президент Франції додав, що питання про відкриття посольства в Дамаску, закритого протягом шести років, "не стоїть на порядку денному".

Нагадаємо, нещодавно президенти Франції та США Еммануель Макрон і Дональд Трамп під час зустрічі у Парижі обговорили ситуацію у Сирії.

"Що стосується ситуації в Іраку та Сирії, ми домовились продовжувати працювати разом, зокрема, щодо створення дорожньої карти для повоєнного періоду", - сказав Макрон.

Президент Франції зазначив, що конкретна ініціатива щодо Сирії протягом найближчих тижнів буде скерована до п'ятірки постійних членів Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Повʼязані теми:

Наступна публікація