Манафорта визнали винним у восьми з 18 звинувачень

Манафорта визнали винним у восьми з 18 звинувачень

Фото: Reuters

Присяжні винесли свій вердикт у гучній справі.

Колишнього радника Віктора Януковича та екс-голову передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнали винним у восьми з 18 звинувачень, які йому висувалися.

Відповідне рішення 21 серпня виніс суд присяжних у штаті Вірджинія, передає Reuters.

Після чотирьох днів обговорення присяжні у складі із шістьох чоловіків та шістьох жінок повідомили головному судді, що не змогли дійти до одностайної згоди щодо десяти з 18 звинувачень.

Звинувачення, щодо яких Манафорта визнали винним, стосуються п'яти випадків податкових шахрайств, одного випадку недекларування іноземних банківських рахунків та двох випадків банківських шахрайств. Йому загрожує десятки років у в'язниці.

Нагадаємо, Полу Манафорту, колишньому піарникові Віктора Януковича та екс-керівника виборчого штабу Трампа, у США пред'явлені 18 звинувачень. Головні - змова проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, ухилення від сплати податків та брехливі свідчення. Манафорту може загрожувати до 80 років ув'язнення.

Також у ЗМІ була інформація, що Манафорт просував інтереси Путіна в США. Зокрема, це начебто робилося через відомого російського олігарха Олега Дерипаску. В той же час останній спростовує ці звинувачення і майже нецензурно коментує зв'язку з Манафортом.

Мюллер заявив, що Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні (офіційно - 14 мільйонів доларів). Сторона звинувачення також стверджує, що Манафорт володів більше трьох десятків рахунків, на яких зберігав отримані в Україні гроші. Адвокат Манафорта Томас Зенле заявив, що американський політтехнолог отримував незареєстровані доходи, тому що це було умовою його українських бізнес-партнерів.

Полу Манафорту загрожує 305 років ув’язнення

Полу Манафорту загрожує 305 років ув’язнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація