"Марадона ніколи не буде забутий": як політики з різних країн відреагували на смерть легендарного футболіста

"Марадона ніколи не буде забутий": як політики з різних країн відреагували на смерть легендарного футболіста

Фото: Associated Press

Мер Неаполя пропонує назвати місцевий стадіон на честь знаменитого аргентинця.

Сьогодні, 25 листопада, на 61-му році життя помер знаменитий футболіст, колишній капітан збірної Аргентини з футболу Дієго Марадона. 

Він пішов із життя у результаті серцевого нападу у себе вдома. Уряд Аргентини після цієї звістки оголосив в країні триденний траур, а колишній клуб аргентинця — італійський "Наполі" — вшанував його пам'ять. Футбольний світ "вибухнув" реакцією на смерть легендарного футболіста.

Крім того, слова співчуття уже почали висловлювати політики у різних країнах. 

"Ти повів нас на вершину світу. Ти нас надзвичайно порадував. Ти був найвеличнішим з усіх. Дякую, що існував, Дієго. Ми будемо сумувати за тобою на все життя", — написав у Twitter президент Аргентини Альберто Фернандес. 

Своєю чергою, мер Неаполя (Італія) Луїджі де Маґістріс проголосив день трауру через смерть Марадони, вогні стадіону "Сан-Паоло" в місті всю ніч горітимуть, щоб віддати шану футболісту. Також мер Неаполя запропонував назвати місцевий стадіон на честь Марадони. "Я прошу про день жалоби і в той же час, щоб наш стадіон, який був свідком багатьох його успіхів, міг носити його ім'я", — зазначив Луїджі де Маґістріс, пише The Guardian.

Також відреагував на смерть футбольної легенди президент Ірландії Майкл Хігінс, зауваживши, що втрату Марадони "відчують мільйони футбольних фанатів в Аргентині та в усьому світі".

"З сумом я та прихильники футболу дізналися про смерть Дієго Марадони, якого, безперечно, вважали найкращим футболістом світу усіх часів. Футбольні вболівальники у всьому світі запам’ятають Марадону не лише за  феноменальним талантом контролювати м’яч, паси та дриблінг, а й баченням його на полі та радістю, яку він приніс багатьом", — цитує слова президента його сайт.

Щодо смерті також висловився експрезидент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва: "Дієго Марадона був футбольним гігантом з Аргентини та усього світу, талантом та унікальною особистістю... Марадона ніколи не буде забутий".

 

Нагадаємо, останнім часом у Марадони були серйозні проблеми зі здоров'ям. На початку листопада 2020 року у Дієго стався крововилив у мозок, після чого йому зробили операцію. 

Пізніше легендарного аргентинця виписали з лікарні. Але потім відправили на реабілітацію для лікування від алкогольної залежності. Дієго помер у себе вдома. 

Через зупинку серця помер легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона

Через зупинку серця помер легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона

Повʼязані теми:

Наступна публікація