"Марна трата часу". Трамп знову не зміг домовитись з демократами щодо припинення "шатдауну"

"Марна трата часу". Трамп знову не зміг домовитись з демократами щодо припинення "шатдауну"

Фото: http://www.ap.org/

Держустанови фінансування поки не отримають.

Президент США Дональд Трамп провів чергові невдалі переговори з лідерами демократів щодо ухвалення державного бюджету, з урахуванням виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це він повідомив у середу, 9 січня, у своєму Twitter.

"Щойно вийшов із зустрічі з Чаком [Шумером, лідером демократів в Сенаті] і Ненсі [Пелосі, спікер Палати представників], марна трата часу. Я запитав, що трапиться через 30 днів, якщо я все влаштую? Чи збираєтесь ви схвалити кордонну безпеку, зокрема [будівництво] стіни [на кордоні з Мексикою]? Ненсі сказала - "ні". Я відповів - "до побачення". Інші речі не працюють", - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий "шатдаун" в США.

Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через "шатдаун" в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен "відмовитися від стіни – чітко і просто", щоб вивести уряд з "шатдауна".

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою ухвалення бюджету країни заблоковане. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Велика частина з них пішла у вимушену неоплачувану відпустку.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація