Марш Нємцова: бійка на місці вбивства політика за участі "ДНРівця" і затриманий активіст

У Москві тисячі людей зібралися на Марш пам'яті відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

На місці вбивства політика Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви сталася бійка.  

Призвідником заворушення став молодик із нашивкою "Батальйон "Восток"", який є збройним формування "ДНР", на одязі. Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Так, журналісти повідомляють, що молодик плюнув на фото Нємцова, унаслідок чого до нього підійшли кілька людей і попросили більше цього не робити.

Однак, молодик відштовхнув їх і почав хамити. Через деякий час до нього підійшли поліцейські і перевірили документи. За словами журналістів, протягом усього часу той поводився агресивно.

Крім того, на марші затримали співголову петербурзького відділення руху "Солідарність" Костянтина Єршова. Про це повідомляє "ОВД-Інфо". За повідомленням ЗМІ, Єршов роздавав учасникам маршу листівки.

До нього підійшли члени НОД (Національно-визвольного руху Росії) і почали ображати, як результат, Єршова затримала поліція.

За даними ЗМІ, Єршова пообіцяли відпустити "після пояснень".

У Мережі згодом з'явилося фото затримання Єршова.

Відзначимо, що російська поліція нарахувала на марші 5 тисяч учасників. Водночас, за даними "Білого лічильника", до 15 години на марші зібралося 15,2 тисячі людей.

На марш Нємцова вийшли люди і в інших містах Росії, зокрема, у Воронежі.

За повідомленнями російських ЗМІ, він розпочався на півгодини пізніше через учасників, які розгорнули банер "Путін — це війна". Поліцейські вилучили банер, і о 14:30 за московським часом стартувала хода.

Марш завершився о 16:00 за московським часом. Акції пам'яті Нємцова відбулися в 30 містах в усьому світі.

Нагадаємо, за основною версією слідства, приблизно в кінці вересня 2014 року зазначені громадяни за винагороду в сумі не менше 15 млн рублів погодилися на пропозицію Руслана Мухудінова та інших невстановлених осіб вбити Нємцова.

Учасники групи ретельно готувалися до вбивства, вивчали його спосіб життя, вели спостереження, обирали спосіб і місце нападу, підбирали зброю, транспорт, засоби зв'язку, визначали способи і маршрути відходу, вважає слідство.

Приблизно о 23:31 Дадаєв на пішохідній доріжці Великого Москворецкая мосту з наявної у нього вогнепальної зброї здійснив не менше шести пострілів в Нємцова, від чого він помер.

В агентстві також відзначили, що за версією слідства, організатором та замовником злочину є саме Мухудінов, заочно заарештований і оголошений у розшук по лінії Інтерполу.

Своєю чергою, сім'я Нємцова неодноразово заявляла, що не вважають Мухудінова замовником вбивства.

У Москві комунальники зруйнували народний меморіал Борису Нємцову

У Москві комунальники зруйнували народний меморіал Борису Нємцову

Повʼязані теми:

Наступна публікація