Маск анонсував дату запуску космічного корабля до МКС, який зруйнує монополію Росії

Маск анонсував дату запуску космічного корабля до МКС, який зруйнує монополію Росії

Запуск корабля неодноразово відкладали.

Тестовий орбітальний політ пілотованого корабля Crew Dragon американської компанії SpaceX до Міжнародної космічної станції (МКС) відбудеться у першій половині лютого 2019 року.

Про це у суботу, 5 січня, глава компанії Ілон Маск у своєму Twitter.

"Близько місяця до першого орбітального тестового польоту [корабля] Crew Dragon", - повідомив засновник SpaceX.

Зазначимо, що тестовий польот відбудеться в безпілотному режимі, запуск з екіпажем на борту планується у червні 2019 року.

Нагадаємо, у травні 2018 року Маск показав остаточний дизайн пілотованого корабля Crew Dragon, призначеного для доставки екіпажів на Міжнародну космічну станцію. Вeсь ринок доставки екіпажів зараз займає Росія.

Росія вже звинувачувала Маска в тому, що не може конкурувати на ринку космічних запусків. Зокрема, глава російської державної корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін вважає, що Маск навмисно продає Пентагону ракети-носії за заниженими цінами, "щоб витиснути Росію з цього ринку".

Crew Dragon розробляє SpaceX від 2013 року на замовлення NASA. Корабель виводитиме на орбіту ракета-носій Falcon 9. Корабель зможе прийняти на борт до семи членів екіпажу або чотирьох чоловік і вантаж. SpaceX планує повертати корабель на землю після доставки вантажів і пасажирів. 

Компанія Ілона Маска відклала запуск ракети Falcon 9

Компанія Ілона Маска відклала запуск ракети Falcon 9

Повʼязані теми:

Наступна публікація