Масові протести у Грузії: Саакашвілі закликав поліцію перейти на бік народу

Масові протести у Грузії: Саакашвілі закликав поліцію перейти на бік народу

Фото: УНІАН

Президент Грузії назвала таку заяву неприйнятною.

Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі закликав поліцію в Тбілісі перейти на бік мітингувальників, які намагаються штурмом узяти будівлю парламенту.

"Я закликаю створену мною грузинську поліцію не підкорятися [лідерові керівної партії "Грузинська мрія" Бідзіну] Іванішвілі і перейти на бік народу", — сказав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

Потім політик додав, що командир спецпризначенців у Тбілісі пообіцяв не використовувати гумові кулі і газ проти мітингувальників.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі у відповідь заявила: "Повністю неприйнятно, щоб з-за кордону громадянин іншої країни закликав поліцію до непокори".

Президент Грузії вважає, що "деструктивні" опозиційні сили, які провокують насильство, виконують "план Москви".

Стихійна акція протесту в Тбілісі почалася після того, як 20 червня, депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов взяв участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка відбулася в грузинському парламенті. Він сидів на місці спікера і говорив російською мовою, що обурило грузин і змусило масово вийти на акцію протесту.

Нагадаємо, 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави – Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їхню незалежність. Ці регіони вже більше 10 років існують виключно на дотації від РФ, а їх визнали лише кілька країн світу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація