Масовий збій у російських онлайн-касах: ритейлери втратили 2,5 млрд рублів

Масовий збій у російських онлайн-касах: ритейлери втратили 2,5 млрд рублів

Фото: Getty Images

Збій стосувався тих компаній, які встановили нове програмне забезпечення.

Російські ритейлери недоотримали близько 2,5 млрд рублів прибутку через збій онлайн-кас, який стався сьогодні, 20 грудня.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на президента російської Асоціації компаній інтернет-торгівлі Олексія Федорова.

"За нашими підрахунками, від збою постраждало близько 9% ринку. Обіг, який не надійшов до каси, становить 10 млрд рублів, 2,5 млрд рублів - недоотриманий прибуток рітейлерів у цей день", - сказав він

Збій стосувався рітейлерів, які встановили програмне забезпечення на свої касові апарати, випущене після 29 травня 2017 року, уточнив Федоров. "Тільки ті ритейлери, IT-директори яких виявилися занадто швидкими і професійними, поставивши останнє оновлення, зазнали труднощів. А у тих продавців, хто вирішив нове не встановлювати, все йде гладко. Вийшов якийсь парадокс: цього дня не змогли працювати ритейлери з хорошими IT-відділами", - розповів він.

За його даними, основний удар припав на рітейлерів, які працюють на Далекому Сході і в Сибіру, тому що робочий день там починається раніше. Так, наприклад, тільки компанія DNS (спеціалізується на продажу комп'ютерної, цифрової та побутової техніки) втратила близько 1 млрд рублів.

Нагадаємо, в Росії 15 грудня була вперше здійснена успішна атака на банк з виведенням грошей за кордон через міжнародну систему передачі фінансової інформації SWIFT.

Повʼязані теми:

Наступна публікація