Майже 40 країн офіційно підтримали відмову від права вето в ООН - МЗС Франції

Майже 40 країн офіційно підтримали відмову від права вето в ООН - МЗС Франції

Майже сорок країн офіційно висловили свою підтримку у рамках останнього засідання ООН / Фото: Getty Images

Ініціатива Франції щодо регулювання вето знайшла дуже широкий відгук.

Майже 40 країн підтримали ініціативу Парижа про добровільну відмови від права вето в ООН у випадках, коли необхідно вжити термінових заходів для припинення масових злочинів.

Про це заявив заступник офіційного представника МЗС Франції Александр Жоржіні, передає Укрінформ.

"Ініціатива Франції щодо регулювання вето у випадках масових звірств знайшла дуже широкий відгук в Організації Об'єднаних Націй та міжнародній спільноті. Майже сорок країн офіційно висловили свою підтримку у рамках останнього засідання ООН і багато інших виявляють інтерес", - сказав він.

"Ми активно обговорюємо це питання, зокрема у зв'язку з 70-ю річницею Організації Об'єднаних Націй у вересні, як подальший крок у мобілізації міжнародного співтовариства", - додав дипломат.

Нагадаємо, у Великобританії підтримують пропозицію французької влади про добровільну відмову від застосування права вето. Для цього має бути особлива причина, наприклад, коли вимагається прийняття термінових заходів для припинення масових злочинів.

Раніше Радбез ООН не зміг ухвалити резолюцію щодо створення Міжнародного трибуналу з розслідування причин падіння малайзійського літака Boeing 777 на Донбасі в липні 2014 року. Проти проголосувала лише одна делегація — Російська Федерація. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація