Майже половина американських штатів постраждали від хакерських атак РФ перед виборами 2016

Майже половина американських штатів постраждали від хакерських атак РФ перед виборами 2016

Фото: Reuters

Проте під удар могли потрапити і більше штатів.

Під час хакерської атаки Росії на США перед президентськими виборами 2016 року постраждав 21 штат.

Про це повідомляє The Hill.

За словами американської чиновниці Джанет Манфра, Департамент національної безпеки зміг розпізнати ознаки хакерських нападів лише у 21 американському штаті. 

"Я думаю, ми можемо припустити, що більшість штатів, ймовірно, стали ціллю", - сказала Манфра. 

За її даними, хакери, скоріш за все, займалися скануванням слабких місць американської системи безпеки, а не втручалися в  роботу систем. Тож порушень зазнала лише невелика кількісь систем. 

Нагадаємо, спецслужби США звинувачують Росію і особисто Путіна в організації кампанії за втручання у вибори президента США з допомогою пропаганди і хакерських атак. Володимир Путін та інші представники російської влади категорично заперечують будь-яку причетність до спроб втрутитися в хід американських виборів.

16 лютого Міністерство юстиції США заявило, що 13 громадян Росії і три російські установи звинувачуються у втручанні у вибори президента США і політичний процес в країні. Обвинувальний висновок проти них скеровано до суду Вашингтона.

Звинувачення висуваються проти компанії "Агентство інтернет-досліджень", яка більш відома як "фабрика тролів", а також проти "Конкорд Менеджмент" і "Конкорд Кейтеринг". Усі три фірми належать  російському мільярдеру Євгену Пригожину, якого називають "кухарем Путіна". 

Пригожин також входить до списку підозрюваних. Також у списку Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Сергій Полозов, Ганна Богачова, Марія Бовда, Роберт Бовда, Аслан Джейхун, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна та Володимир Венков. Вони усі є співробітниками "фабрики тролів". 

Російський мільярдер Євген Пригожин, своєю чергою, заявив, що не засмучений тим, що проти нього в США висунули звинувачення у втручанні у вибори президента. "Американці дуже вразливі люди, вони бачать те, що хочуть бачити. З великою повагою ставлюся до них. Я зовсім не засмучений, що опинився в цьому списку. Якщо вони хочуть бачити диявола — хай бачать", — сказав він.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація